StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:29-04-2022
Bijgewerkt op:29-04-2022 09:48

Icoonroute Hollandse IJsselpad officieel geopend

Bron: Femke Steenbergen
    

37 km wandelpad met 21 unieke ommetjes 

Provincie Utrecht is een nieuwe icoonroute voor wandelaars rijker: het Hollandse IJsselpad. Dit bekende en populaire wandelpad van IJsselstein tot aan Gouda is geheel herzien met een eigen, herkenbare bewegwijzering. De wandelroute van 37 kilometer is in twee richtingen gemarkeerd en volledig opgenomen in het wandelroutenetwerk van Utrecht. De route bestaat uit 4 losse etappes, 21 unieke ommetjes en allerlei leuke doe- en uittips voor onderweg. Alle informatie en verhalen zijn overzichtelijk te vinden op de nieuwe webpagina www.hollandseijsselpad.nl. 

Op donderdagmiddag 28 april 2022 liepen de burgemeesters van het Platform De Utrechtse Waarden (gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein), de hoogheemraad van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en de directeur van het Routebureau Utrecht met knapzak en wandelschoenen de eerste meters van deze bijzondere icoonroute. Onderweg wisselden zij streekproducten uit om zo de verbondenheid met elkaar, de Hollandse IJssel en alles wat de Utrechtse Waarden de recreant te bieden heeft, te benadrukken.  

Wandelgeluk langs de Hollandse IJssel
Het Hollandse IJsselpad is een belevenis voor jong en oud, voor de inwoners en bezoekers uit de regio en voor de fanatieke wandelaars van meerdaagse wandeltochten. Onderweg is er van alles te beleven aan de Hollandse IJssel. De mooie oud-Hollandse stadjes en dorpen aan de rivier vormen de levendige havens met gezellige terrassen, bijzondere musea en winkels met heerlijke ambachtelijke producten. Tussen deze plaatsen wandel je door authentiek boerenlandschap en vogelrijke natuurgebieden. Rondom elke stad en dorp zijn meerdere wandelroutes ontwikkeld om het verhaal van de Hollandse IJssel te vertellen. Wandelaars kunnen Speuren naar Watersporen, genieten van de Oer-Hollandse Fatamorgana of op Bubbelende Poldersafari gaan.  

Webpagina ‘www.hollandseijsselpad.nl’ live
Op www.hollandseijsselpad.nl staat de route beschreven en is een overzichtskaart met wandelknooppunten opgenomen. Ook de start- en eindpunten, interessante bezienswaardigheden langs de route, de verhalen en de 21 wandelommetjes zijn op deze webpagina terug te vinden. Via een link naar de lokale toeristische informatiepunten en VVV’s kunnen overnachtingslocaties, horeca en evenementen worden opgezocht.
 
Icoonproject Hollandse IJsselpad
Dit project is een initiatief van het Platform De Utrechtse Waarden en mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht en Routebureau Utrecht en in nauwe samenwerking uitgevoerd met de gemeenten langs de Hollandse IJssel, UIT in IJsselstein | Tourist Info, Stichting Struinen & Vorsen, TeVoet en Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders. 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023