StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:13-09-2021
Bijgewerkt op:13-09-2021 09:28

Spectaculair einde van Hollandse polsstokverspringcompetitie in Linschoten

Bron: Media PB Holland
    

De laatste wedstrijd op Hollandse bodem in het seizoen 2021 vond op zaterdag 11 september plaats in Linschoten. Dit was de laatste wedstrijd in de competitie om het De Samenwerkingsklassement waarbij in alle categorieën nog werd gestreden om een plekje in de selectie voor het NK wat aankomende zaterdag 18 september in Burgum zal plaatsvinden.

Bij de senioren opende Rian Baas (Gouda) de wedstrijd met 20.07 meter. Hij was niet de enige die goed wist te beginnen aan de wedstrijd want Jaco de Groot (Kamerik) wist die sprong al gelijk te overtreffen door 20.52 meter op de borden te zetten. Baas verbeterde zich nog wel in de voorronde, tot 20.32 meter. Ook Thomas van Midden (Vlist) kwam in de voorronde voorbij de twintig meter met een sprong van 20.01 meter. In de eerste finaleronde wist eerstejaars senior Lucas van Eijk (Haastrecht) de wedstrijd op zijn kop te zetten door een nieuw persoonlijk record te springen van 20.96 meter. Baas deed in de tweede finale ronde de eerste aanval op deze afstand maar bleef hierbij steken op 20.54m en pakte daarmee de derde prijs.

Er was nog één man die Van Eijk van de dagtitel kon afhouden: Jaco de Groot. In zijn allerlaatste sprong perste hij zich over het balletje wat op de afstand van Van Eijk lag heen en kwam tot 21.00 meter precies en ging De Groot toch nog met de VKP Trofee naar huis en won hij daarnaast het De Samenwerkingsklassement. De Hollandse senioren hebben in dit klassement een sterk seizoen neergezet, nooit eerder waren er 5 springers (Jaco de Groot, Rian Baas, Thomas van Midden, Erwin Timmerarends en Wouter van Midden) die een klassement neerzetten van gemiddeld minimaal 20 meter (>140 meter). Ter vergelijking: De Friese kopman Sytse Bokma kwam dit seizoen tot een klassement van 138.11 meter.

Bij de dames was het vooral spannend in de strijd om de vierde plek in het klassement. Deze strijd ging tussen Julia van Eijk (Haastrecht) en Joriene Baas (Oudewater). Van Eijk ging deze wedstrijd in met een kleine voorsprong, maar Baas was de laatste weken goed in vorm en kroop steeds dichterbij. Baas kwam in de voorronde dichtbij met een sprong van 14.60 meter, Van Eijk wist haar klassement met een sprong van 14.18 meter te verbeteren en daardoor de vierde plek, die recht geeft op het NK, veilig te stellen. Laura Maaijen (Haastrecht) sprong naar een tweede plaats met 14.81m en heeft in haar eerste seizoen bij de dames een knappe tweede plek behaald in het klassement. De VKP Trofee ging naar Fabiënne Overbeek (Benschop) met een sprong van 15.50 meter. Klassementsleidster Demi Groothedde (Jaarsveld) raakte woensdag bij de wedstrijd geblesseerd aan haar hand. Haar leidende positie in het De Samenwerkingsklassement kwam tijdens deze wedstrijd niet in gevaar, maar door haar blessure wordt het voor haar nog spannend of ze in actie kan komen op het NK.

Bij de junioren had Reinier Overbeek (Benschop) een ruime voorsprong in het klassement. Hij kwam in de voorronde tot 20.42 meter en scherpte daarmee zijn eigen Nederlandse Klassementsrecord aan 141.71 meter. Hij liet de finale aan zich voorbij gaan en daardoor werd de finale aangevuld met Hollands kampioen Chris Anker (Vlist). Hij kon in zijn eerste finalesprong de stok helemaal uitklimmen en wist naar een dik nieuw persoonlijk record én een nieuw schansrecord van 20.48 meter te springen. Daarmee sprong hij het oudste schansrecord wat nog in Holland stond uit de boeken. Jaco de Groot sprong als junior in 2006 naar 20.44 meter. Daarmee was het spektakel nog niet voorbij, want Hidde van Dam (Montfoort) wist zichzelf ook te overtreffen. Ook hij kwam helemaal bovenin de stok en ook hij sprong ver voorbij bij zijn persoonlijk record: 20.32 meter. Nog nooit eerder hadden alle prijswinnaars bij de junioren een afstand van voorbij de 20 meter.

Bij de jongens liet Roy Velis (Benschop) zien goed in vorm te zijn voor het NK in Burgum. Hij won met een grote voorsprong het klassement en kwam in zijn laatste sprong van de wedstrijd tot 18.99 meter. Hij is dan ook een van de topfavorieten voor de Nederlandse titel. Rick Cazant werd op gepaste afstand tweede met 16.40 meter, Wessel Schenk werd derde met 16.20 meter.

Ook Suzanne Mulder (Vlist) had al een ruime voorsprong genomen in het klassement op haar concurrenten bij de meisjes. Ze opende haar wedstrijd sterk met een afstand van 15.17 meter. Haar klassementstotaal van 103.20 meter is goed voor een Hollands Klassementsrecord bij de meisjes. In de finale kwam Thalina van der Wind (Snelrewaard) tot een voor haar beste seizoensprestatie van 14.38 meter. Moniek van Vliet (Nieuwkoop) maakte het podium bij de meisjes compleet met een afstand van 13.12 meter.

Zaterdag 18 september zal om 14:00 uur het Nederlands Kampioenschap plaatsvinden in het Friese Burgum. Hierbij nemen de beste 8 Hollandse senioren en de beste 4 Hollandse dames, junioren, dames en meisjes het op tegen de beste Friezen in de strijd om de Nederlandse titel.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023