StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:08-12-2020
Bijgewerkt op:08-12-2020 16:32

Praat u mee tijdens de laatste online inloopavond duurzame energie op 15 december a.s.?

Bron: gemeente Montfoort
    

De hele dag door verbruiken we elektriciteit. Wanneer we een lamp aandoen, een was draaien of tv kijken. Die elektriciteit komt ergens vandaan. Deze wordt opgewekt in een centrale, veelal door verbranding van steenkool of gas. Bij deze verbranding komen schadelijke gassen vrij. Die gassen zijn slecht voor onze gezondheid en voor het klimaat. Steeds vaker zien we hier de gevolgen van: de zeespiegel stijgt, het wordt steeds warmer en er valt steeds vaker en steeds meer regen.

Samen met de meeste landen in de wereld heeft de Nederlandse regering besloten dat wij die elektriciteit op een andere manier gaan opwekken, dus zonder gebruik te maken van kolen of gas. Alle provincies en alle gemeentes werken hieraan mee. Dus ook de gemeente Montfoort. We zullen dit gaan doen door windmolens en zonnepanelen te plaatsen.

Praat u met ons mee?
Het plaatsen van windmolens of zonnepanelen heeft invloed op de plek waar u woont of werkt. Daarom willen we graag met u -als inwoner, organisatie of ondernemer- hierover in gesprek. We zijn hiermee al gestart. In september hebben we een vragenlijst rond gestuurd en in oktober hebben we twee digitale inloopavonden gehouden. Inwoners en ondernemers hebben mee gedacht over hoe we als gemeente die duurzame elektriciteit het beste kunnen opwekken. Zowel de vragenlijst als de bijeenkomsten hebben veel waardevolle informatie opgeleverd. We weten nu meer over de voorkeuren van inwoners en ondernemers als het gaat over het opwekken van energie uit zon en wind.

Bent u op 15 december bij de digitale inloopavond?
We weten dat we binnen de bebouwde kom geen windmolens of zonnevelden kunnen plaatsen. Maar waar kunnen ze dan wel geplaatst worden binnen onze gemeentegrenzen? Wat betekent dit voor de gemeentes die onze buren zijn? En wat moeten we met de windmolens en zonnevelden die onze buurgemeentes gaan plaatsen? De gemeente heeft hiervoor een voorstel gemaakt waar we op 15 december, van 19.30 tot 21.30 uur, met u over willen praten. Want wat u daarvan vindt, is niet alleen van belang voor de buurt waar u woont of werkt, maar ook over hoe we daarna verder gaan.

Waar gaan we het over hebben?
We hebben een zogenaamde ‘zoekgebiedenkaart’ gemaakt waarin alles samen komt over duurzame energieopwekking. In het ‘afwegingskader’ worden voorwaarden gesteld in welke gebieden en op welke manier het opwekken van elektriciteit uit zon en wind wordt toegestaan binnen onze gemeente. Daarbij zijn vragen van belang, als: hoe dicht mag een windmolen of zonneveld bij een woonwijk geplaatst worden, verstoor je een beschermd natuurgebied, is er wel aansluiting op het elektriciteitsnet, is er sprake van een ander plan op die plek? Iedereen die straks een verzoek bij de gemeente indient voor het plaatsen van een zonneveld of een windmolen, beoordeelt de gemeente op basis van dit afwegingskader en de zoekgebiedenkaart.

Waarom is dit belangrijk?
We hebben u nodig. Samen gaan we onderzoeken of de kaart met zoekgebieden en de lijst met uitgangspunten voor de afweging voldoende draagvlak krijgt binnen de gemeente. Door deel te nemen aan deze inloopavond telt uw mening mee over wat er in dit document komt te staan. En dus: waar straks wellicht zonnepanelen en windmolens mogen worden geplaatst. Met uw reactie en suggesties stelt de gemeente uiteindelijk een definitief afwegingskader en de zoekgebiedenkaart op.

Opgeven voor de online inloopavond of vragen?
Direct aanmelden kan via nl.surveymonkey.com/r/CM6NZR2.
Meer informatie, waaronder de resultaten van vragenlijst en digitale inloopavonden die plaatsvonden in oktober, vindt u op www.montfoort.nl/energie.

Graag zien wij u op de online inloopavond op 15 december a.s. van 19.30 tot 21.30 uur.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022