StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-09-2020
Bijgewerkt op:21-09-2020 08:56

Rian Baas in laatste sprong naar de Nederlandse Titel

Bron: PB Holland
    

Afgelopen zaterdag vond het Nederlands Kampioenschap Polsstokverspringen plaats in het Friese Burgum. Onder mooie omstandigheden wisten Rian Baas (Utrecht) en Reinier Overbeek (Benschop) de Nederlandse Titels naar ‘Holland’ te halen. Beiden moesten tot het uiterste gaan om de concurrentie voor te blijven.

In de seniorencategorie waren er voorafgaand aan het kampioenschap veel kanshebbers op de titel. Negen springers hadden eerder al voorbij de 21-meter gesprongen en daarmee leek het een spannend kampioenschap te worden. Dat werd het ook. Jaco de Groot (Woerden) zette in de voorronde de concurrentie op scherp met een sprong van 20.76 meter. Klassementsleider Erwin Timmerarends (Bodegraven) wist in de voorronde geen afstand neer te zetten en miste daardoor de finale. Wie daar wel in kwam, was de Fries Ysbrand Galama (Warkum). In zijn laatste sprong kwam hij tot 21.09 meter, waarmee hij iedereen voorbij sprong. Titelverdediger Rian Baas liet het hier niet bij zitten. Met een ultieme krachtsinspanning kwam hij in zijn laatste sprong tot 21.10 meter, waarmee hij het Nederlands Kampioenschap met 1 centimeter heeft gewonnen.

Reinier Overbeek (Benschop) was voorafgaand aan de wedstrijd de grote favoriet in de junioren categorie. Dit schrikten de andere springers echter niet af, want Rutger Haanstra (It Heidenskip) kwam in zijn tweede sprong tot een nieuw persoonlijk record (19.85 meter). De Haastrechter Lucas van Eijck sprong zelfs twee nieuwe persoonlijke records en zette uiteindelijk 20.11 meter neer. Overbeek had hier in zijn derde sprong een antwoord op. De stok stond bleef stil staan en in topsnelheid zat hij bovenin. Met een krachtige uitsprong kwam hij uiteindelijk tot 20.92 meter. Genoeg voor de winst van het Nederlands Kampioenschap.

Ook in de jongens-categorie werd het publiek verwend met een prachtige wedstrijd. Hidde van Dam (Montfoort) pakte dit jaar al vele podiumprijzen en ook op het Nederlands Kampioenschap liet hij zich van zijn beste kant zien. In zijn tweede sprong kwam hij tot een nieuw persoonlijk record: 18.66 meter. Mark van der Horst (Schoonhoven) plaatste zich nipt voor de finale en zijn 17.75 meter was uiteindelijk genoeg voor het brons. Maar het echte vuurwerk kwam van Wisse Broekstra (Tzummarum). In de finale kwam hij tot een afstand van 20.72 meter, een nieuw Nederlands Jongens Record. Hidde van Dam kwam daar niet meer bij in de buurt en moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver.

Bij de dames was de Friese Sigrid Bokma (Hindeloopen) duidelijk de beste. In haar tweede sprong maakte zij de sprong van haar leven. Voor het eerst ging zij over de 17-meter en dat was een moeilijke opdracht voor de andere dames. De Benschopse Fabienne Overbeek kwam met 15.39 meter het dichtste in de buurt, maar zij moest genoegen nemen met het zilver. Het brons was voor Maureen Poiesz (Sneek). Zij kwam tot een afstand 14.87 meter.

De Hollandse meisjes gaven niet thuis tijdens het Nederlands Kampioenschap. De finale bestond uit louter Friese springsters met Inger Haanstra (It Heidenskip) als kopvrouw. Met 15.10 meter bleef zij streekgenoten Hanneke Westert (Sneek) en Pytrix Westra (Burgum) voor. Laura Maaijen (Haastrecht) belandde als beste Hollandse meisje net naast het podium. Met een afstand van 14.32 meter werd zij vierde.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021