StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:07-09-2020
Bijgewerkt op:08-09-2020 09:32

Thomas van Midden schittert in Jaarsveld

Bron: PB Holland, foto's Eric van Kordelaar
    

Afgelopen zaterdag werd er in Jaarsveld gesprongen om het Hollands Kampioenschap. Dit is na het Nederlands Kampioen de belangrijkste wedstrijd voor de polsstokverspringers. De wedstrijd, die met een gedenkwaardige één minuut stilte begon naar aanleiding van het overlijden van Ton de Leeuw (de grote inspirator en erelid van de polsstokbond Holland en van polsstokvereniging Jaarsveld), werd versprongen onder moeilijke omstandigheden namelijk een straffe wind vanaf de zijkant.

De Vlistenaar Thomas van Midden excelleerde deze middag bij senioren. Met een verste afstand van 20.62m pakte de man uit Vlist de titel en de grote bronzen springer. Het was zijn tweede Hollands titel in zijn carrière. In 2010  won hij, ook in Jaarsveld, de titel bij de jongens. Zijn broer Wouter sprong ook uitstekend en werd tweede met 19.88m. Het brons was met 19.60m voor Erwin Timmerarends uit Bodegraven. Jaco de Groot (Kamerik) en Rian Baas (Utrecht) stelden teleur. Met 18-metersprongen werden zij respectievelijk zesde en vijfde. 

Bij de junioren maakte de huizenhoge favoriet Reinier Overbeek de verwachtingen helemaal waar. Na de voorronde stond hij nog derde, maar met een schitterende 19.28m in de finale pakte de Benschopper alweer zijn vijfde Hollandse titel op rij. Eerst drie keer bij de jongens, en nu voor de tweede keer bij de junioren. Guus Hoogland pakte met 17.85m het zilver, en Lucas van Eijk uit Haastrecht sprong zich met 17.64m naar de derde plek.
Voor Mark van der Horst was het een fantastische week. Eerst pakte hij afgelopen woensdag de koppositie in het De Samenwerking puntenklassement, en bij het Hollandse Kampioenschap sprong de man uit Schoonhoven zich naar zijn eerste belangrijke titel uit zijn carrière. Met zijn 17.91m, gesprongen in de finale, pakte hij het goud. Het zilver was met 17.38m voor Hidde van Dam uit Montfoort, en brons ging met 17.14m naar de onttroonde Roy Velis uit Benschop.

De spannendste wedstrijd werd versprongen in de damesgroep met slechts een verschil van zeventig cm tussen de nummers één en drie. Uiteindelijk greep Fabienne Overbeek de macht en de titel.

De Benschopse, die deze middag drie keer over de 14meter sprong, deed dat met een keurige afstand van 14.97m. Clubgenote Wendy Helmes uit IJsselstein sprong vijfentwintig centimeter minder en werd met 14.74m tweede, en het brons ging met 14.27m naar de Haastrechtse Kimberly Slootjes.
Suzanne Mulder sprong naar de eerste plaats in de meisjesgroep. De Vlistse deed dat met een keurige afstand van 13.60m. Eén geslaagde sprong leverde titelverdedigster Thalina van der Wind uit Snelrewaard een tweede plek op. Zij kwam uit op een afstand van 13.17m. Met 13.13m sprong Laura Maaijen uit Haastrecht zich naar het brons. Het enige persoonlijk record van deze middag kwam ook uit de meisjesgroep, en kwam met 12.51m op naam van Lisanne Cazant uit Kockengen.

In voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap op 19 september in Bergum (Friesland) wordt er aanstaande woensdagavond (18.00 uur) gesprongen in Linschoten en zaterdag 12 september (14.00 uur) doet de polsstokkaravaan Kockengen aan.
   

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ultimate Dancenight (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021