StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-08-2020
Bijgewerkt op:17-08-2020 09:00

De Samenwerkingsbokaal in Vlist

Bron: Promotiecommissie PBHolland, foto's Erik van Kordelaar
    

In augustus 1960 werd de eerste polsstokverspring wedstrijd in Vlist gewonnen door Teus Vlot met een sprong van 8,65m. TV Krimpenerwaard maakte een uitzending waar een aantal polsstoklegenden van vroeger nu de ontwikkelingen van de afgelopen 60 jaar doornamen. Werd er met houten stokken gesprongen door de pioniers zijn we via aluminium nu al bijna 20 jaar gewend aan de carbonstokken. 

60 jaar later ging de wedstrijd om De Samenwerkings bokaal bij de senioren zaterdag naar Erwin Timmerarends (Bodegraven) met een afstand van 21.07m, een reuze sprong voorwaarts. Zomerse omstandigheden zorgde voor leuke gezellige wedstrijden op de Vlisterschansen. Erwin Timmerarends won de bokaal en werd op het podium vergezeld door Daniel Cluistra (haastrecht) 19.22m en Rian Baas (Utrecht) 18.96m. 

Drie Bokalen bleven in Vlisterhanden bij de dames won Kimberly Slootjes – Engelhart (14.35m - Haastrecht) voor Wendy Helmes (13.29m – IJsselstein) en Julia van Eijk (13.23m – Haastrecht). Bij de Junioren was het een spannende strijd, de bokaal was voor Lucas van Eijk (17.83m – Haastrecht) die Bas van Leeuwen (17.77m – Woerden) en Corné de Regt (16.61m - Linschoten) voor bleef. 

De jonge Mark van der Horst (Schoonhoven) onderstreepte zijn prima vorm met 18.04m na een serie verre sprongen. Ook hier was de concurrentie dicht in de buurt met Benshopper Roy Velis (17.49m) en Hidde van Dam (16.48m) uit Montfoort.

Bij de meisjes werd Vlisterfavoriet Suzanne Mulder (13.46m) door Lieke Stolwijk (Bodegraven) verslagen die met 13.78m haar tweede dagtitel op rij noteerde. Laura Maaijen (13.39m – Haastrecht) pakte de derde prijs.

Op vrijdagavond werd er door de jeugd en Tweede klasse springers onder prima omstandigheden een 20-tal persoonlijke records gesprongen zodat ook deze springers lieten zien dat onze sport nog springlevend is. Het was flink zweten voor de talrijke vrijwilligers maar de prima sfeer en koele drankjes waren een beloning.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021