StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-07-2019
Bijgewerkt op:23-07-2019 22:23

Diamanten paar in Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Donderdag 23 juli 1959 was het een zeer warme dag. Gerda Jongeling en Dirk Verheul trouwden die dag voor de wet in Montfoort.

Dinsdag 23 juli 2019 ontving het briljanten paar burgemeester Van Hartskamp- De Jong in hun feestelijk versierde huis aan de Achterdijk. 

De zon brandde genadeloos op hun prachtige tuin, door Dirk met liefde onderhouden. Met 34 graden in de schaduw werd uitgeweken naar de koelere huiskamer. Genietend van een glas gemeentepils vertelde Dirk hoe hij jaren geleden verliefd werd op dat meisje dat hij al vaak ontmoet had in Montfoort. Op de Montfoortse kermis vonden zij elkaar. Eerste liefde voor beiden, en nu al 60 jaar gelukkig getrouwd.

Beiden werkten jarenlang voor de stoffeerderij van de Kiela Metaalwarenfabriek in Driebruggen. Dirk in Driebruggen en Gerda thuis. In de bijkeuken stond een zware fabrieksnaaimachine waar Gerda de bekleding naaide: leer, skai, een doordringende geur waar de kinderen weleens over klaagden.

Met 59 jaar kon Dirk met de Vut. Dat pakte hij met beide handen aan. “Maar ieder je eigen ding blijven doen,” bedong Gerda direct. Gerda staat dagelijks nog vroeg op en heeft vele hobby’s: o.a. handwerken, puzzelen en lezen. Dirk is een vogelaar, tuiniert graag, en speelde jaren trombone bij Carolus.  

Met hun twee dochters en zoon werd op vele campings in Nederland gekampeerd in hun luxe ingerichte tent. De handige Dirk had zoveel mooie meubels gemaakt dat de medekampeerders vroegen of ze met van Gend en Loos waren gekomen. Maar later werden ook mooie reizen gemaakt naar o.a. Italië, Frankrijk en Zwitserland. 

Het  paar hoopt nog jaren samen in hun huisje met prachtige tuin te kunnen blijven. Met inzet van de kinderen, glazenwasser en schilder. Dirk: “Want ik ga niet meer de ladder op!” 

7 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 7 foto's die bij dit artikel horen: Verheul

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020