StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:20-05-2019
Bijgewerkt op:20-05-2019 10:18

Rian Baas wint polsstokverspringen in Vlist

Bron: Polsstokbond Holland
    

Afgelopen zaterdagavond werd er in Vlist gesprongen om de Rabobank Krimpenerwaard bokaal. Dit was na de wedstrijd in Linschoten de tweede wedstrijd van het seizoen en voor sommige springers zich te herstellen van de eerste wedstrijd.


Wouter van Midden (Vlist) gaf hier direct aan het begin van de wedstrijd het juiste voorbeeld van. Waar hij vorige week geen afstand neer wist te zetten, kwam hij al in de eerste ronde tot 18.62 meter, waarmee hij zich naar de finale wist te springen. Ook Rian Baas (Utrecht - 19.75 meter) liet
zien dat dit seizoen met hem rekening moet worden gehouden. Hij werkte een degelijke serie verre sprongen af en pakte de seniorenbeker na een spannende finale, voor Jaco de Groot (Kamerik - 19.56 m) en Erwin Timmerarends (Montfoort - 19.34 m).

Naast Wouter plaatste ook broer Thomas van Midden (Vlist) zich voor de finale, maar beide kwamen net naast het podium; Thomas (19.19 m) en
Wouter (18.62 m).

Bij de dames sprong Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater) haar eerste wedstrijd en kwam in haar laatste sprong tot de winnende 15.78 meter. In Linschoten was zij nog afwezig wegens een turnwedstrijd, maar in Vlist stelde ze dus direct orde op zaken. Zij kreeg Fabienne Overbeek
(Benschop) met 14.62 meter en Wendy Helmes (IJsselstein - 13.99 m.) naast zich op het podium.

De leiderstrui van het De Samenwerking-klassement blijft om de schouders van Joriene Baas (Oudewater), die niet verder kwam dan 12.00 meter.

Reinier Overbeek (Benschop - 18.27 m) liet zien dat ook bij de junioren hij de grote favoriet is. Er was een spannende strijd om de finale plaatsen waar ook Chris Anker (17.07 m) en Lucas van Eijk (Haastrecht - 16.45 m) meededen. Bij de meisjes was Suzanne Mulder uit Vlist de beste met 12.50 meter  won ze de Rabobank Krimpenerwaard bokaal, voor Rianne de Regt (Linschoten - 12.41m).

Schoonhovenaar Mark van der Horst (16.29m) stond als nieuwkomer lang aan de leiding in de jongenscategorie. Echter werd hij in de finale maar netaan voorbij gesprongen door Harmen Timmerarends (Montfoort - 16.35 m) en Guus Hoogland (Montfoort) die uiteindelijk won met 17.16 m.

Ook in de middagwedstrijd werd goed gesprongen en verbeterden 10 springers hun persoonlijk record. Door het zonnetje was het gezellig toeven in Vlist.

De volgende wedstrijden zijn in Jaarsveld en voor het eerst dit seizoen komen de springers ook doordeweeks in actie (1 e klasse op woensdagavond 19.00 uur).

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020