StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-03-2018
Bijgewerkt op:27-03-2018 16:33

Afscheid Raadsleden tijdens Raadsvergadering 26 maart

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Deze raadsvergadering stond geheel in het teken van de op 21 maart gehouden gemeenteraadsverkiezingen.

Zo werd er vastgesteld dat er geen hertelling of herstel van de uitslag nodig is en dat de verkiezingen rechtmatig verlopen zijn. Daarnaast werden de geloofsbrieven onderzocht van de 15 nieuwgekozen raadsleden, door een benoemde commissie en deze adviseerde deze leden toe te laten tot de gemeenteraad van Montfoort.

Hierna was het tijd om afscheid te nemen van de navolgende vertrekkende raadsleden:

Namens het CDA Amandus de Koning, Ben van Eijk en Berry Severs

Namens Inwonersbelangen Montfoort Linschoten Aalsen Evers

Namens D66 Paul de Jonge en Henk Bezuijen

Namens de ChristenUnie Jaap van den heuvel

Namens de VVD Ria Driesse

De voorzitter opende dit punt met een korte terugblik op de afgelopen periode en benoemde o.a. de bestuurscrisis, maar ook de saamhorigheid van de raad. Ze waren kritisch maar opbouwend. Ook memoreerde zij het vele werk wat een raadslid doet en wat vaak onvoldoende gewaardeerd wordt. Zij bedankte daarnaast alle forum- en auditcommissieleden voor hun inzet de afgelopen jaren.

Hierna was het tijd om ieder raadslid apart toe te spreken door burgemeester en voorzitter mevrouw Van Hartskamp.

Ria Driesse: Een bevlogen raadslid met kracht en passie, wat zij 16 jaar heeft gedaan. Is daarnaast altijd aanwezig bij activiteiten in de gemeente. Ook als forumvoorzitter en vicevoorzitter van de raad, vulde zij haar taak vanuit de oppositie altijd met respect in. Als dank voor al haar inspanningen als raadslid voor de gemeente Montfoort is Ria Driesse-Wiezer bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Amandus de Koning: Hij heeft veel betekend voor de Montfoortse en Linschotense samenleving. Naast zijn raadswerk, o.a. als voorzitter van de auditcommissie, als vrijwilliger bij de SWOM, maar ook in diverse andere functies. Hij is en blijft een betrokken inwoner. Als dank voor al zijn inspanningen als raadslid voor de gemeente Montfoort is Amandus de Koning bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hierna was er tijdens een korte schorsing gelegenheid de geridderden te feliciteren.

Aalsen Everts: Aalsen heeft zijn hart in Friesland en hij is daar altijd actief geweest en nog steeds als lid van de OSF (Onafhankelijke Staten Fractie), maar ook van de Fryske Nasjonale partij. Hij is daarnaast coördinator Vluchtelingenwerk. Vooral een denker specifiek binnen het sociale domein.

Paul de Jonge: Paul is chef chocomel en “bakkie doen” bij D66. Hij was het juridisch geweten van deze raad en loopt soms voor de troepen uit. Maar wel oplossingsgericht.

Jaap van den heuvel: Hij is een harde werker met zijn voeten in de samenleving en daarnaast een politicus vanuit het hart. Daardoor is het soms wat breedsprakerig maar wel met grote waarden voor integriteit.

Ben van Eijk: Ben begon ooit als gemeenteambtenaar en daarnaast als brandweerman. Ben zat figuurlijk in de raad om diverse “brandjes te blussen”.

Berry Severs: Berry is een “ruwe bolster, blanke pit” een echt verenigingsmens en een fervent carnavalsvierder. Wat stil in de raad maar wel goed benaderbaar.

Henk Bezuijen: Henk kent een bijzondere historie binnen de raad. Hij begon als raadslid bij IBLM maar stapte daar al snel uit en begon zijn eigen partij SDM. Daarna vertrok hij naar D66. Hij vervulde diverse functies o.a. dat van voorzitter van de werkgeverscommissie. Henk zijn eigenschappen zijn “zaaien en oogsten”, wat hij nu zeker in zijn eigen moestuin zal doen.

Alle vertrekkende raadsleden ontvingen ter herinnering een prachtig “Knopenbord”, ontworpen door Chris Brussel van het Montfoorts Kunstenaars Collectief.

Hierna volgden nog diverse sprekers, raadsleden die hun collega wilden toe spreken en de raadsleden die afscheid namen. Om 22.15 kon de voorzitter deze vergadering afsluiten onder dankzegging aan iedereen voor zijn of haar bijdrage en kom men nog een toost uitbrengen op de geridderden.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023