Geplaatst op:18-12-2017
Bijgewerkt op:18-12-2017 11:19

Verrassend grote overwinning vv Montfoort

Na het behalen van de 1e periodetitel liep Montfoort tegen 2, weliswaar kleine, maar onnodige, nederlagen aan, waardoor de ploeg van de vertrekkende Aart Jan van Boksel enkele plaatsen op de ranglijst zakte. Bij verlies bij WNC zou Montfoort terugzakken naar de middenmoot.

Door het ontbreken van Ricardo  Bakker in verdedigend opzicht moest Jasper Atteveld een linie zakken.

De beginfase liet een furieus aanvallend WNC zien, wat weinig opleverde. Na 7 minuten was het de prima acterende Eddy Vorm , die de onrustige doelman van de thuisclub kansloos liet en de 0-1 aantekende. Vanaf dat moment was het enkel en alleen de ploeg van Montfoort, dat het spel bepaalde. WNC werd stevig op de huid gezeten en dat leverde Montfoort in de 14e minuut zelfs een 0-2 voorsprong op. Via een voet van een WNC speler verdween de bal over de veel te ver staande doelman in het lege doel en kreeg de goal het etiket “eigen doelpunt”.

De thuisploeg slaagde er niet in een vuist te maken en in de 22e minuut was het de eveneens prima spelende Joey van Ede, die ruststand op 0-3 bracht.

Zoals zo vaak overkwam het Montfoort ook dit keer. Een gebrek aan concentratie aan het begin van de 2e helft leverde direct een doelpunt op en het was Vincent Verheul, die Robin Vianen liet grabbelen.

De lol was echter van zeer korte duur, want in dezelfde minuut was het Eddy Vorm, die de 2e treffer op zijn naam bracht.

Het verzet van de thuisploeg leek definitief gebroken maar in de 52e minuut was het Senaïd Jukic, die de hoop bij de supporters weer een beetje terug bracht.

Met nog een half uur te spelen werd het spel er niet beter op, maar hoewel er wel dreiging uitging van de thuisclub bleven de echt grote kansen uit en kwam er in de score geen verandering meer.

Montfoort mocht niet alleen tevreden zijn met de winst, maar vooral met het vertoonde spel. Daar waar de bal in de voorgaande 2 wedstrijden strandde in de verdediging van de tegenstander liepen de combinaties veelal geölied en zat er veel snelheid in het spel. Ook was men bereid om, indien nodig, te buffelen, waardoor de tegenstander nauwelijks in zijn spel kon komen.

Door dit resultaat gaat de ploeg de winterstop in op een 3e plaats. DTS staat met 1 wedstrijd meer gespeeld 2e en koploper is DUNO D.

De ploeg van trainer Aart Jan van Boksel gaat de komende weken genieten van de winterstop, zodat de ploeg in januari weer kan starten met een volledige selectie. Eerst speelt men op 11 januari nog een oefenwedstrijd bij ARC en vervolgens reist men op 12 januari af naar Valencia om zich voor te bereiden op de 2e competitiehelft, die op zaterdag 27 januari begint met een uitwedstrijd tegen Sliedrecht.