StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-09-2017
Bijgewerkt op:11-09-2017 09:16

Polsstokverspringer Timmerarends verrast in slot topcompetitie

Bron: Polsstokbond Holland
    

De afgelopen twee weken stonden voor de polsstokverspringers in het teken van de Pollepleats Nationale Competitie. De beste springers van Holland en Friesland komen in actie om te zien wie er, op klassementsbasis, de beste springers zijn in de verschillende categorieën.

Na wedstrijden in Burgum en IJlst, was het afgelopen zaterdag de beurt aan Vlist. Hier werd gestreden om de finale van de Pollepleats Nationale Competitie.

In de seniorengroep ging Nard Brandsma (It Heidenskip) als leider de wedstrijd in. De eerste wedstrijd wist hij ruim te winnen, waardoor hij een grote voorsprong had. Tijdens de wedstrijd in Vlist echter, liet hij verstek gaan. Hierdoor lag de winst voor de concurrentie voor het grijpen. Jaco de
Groot (Woerden) ging als tweede van het klassement de wedstrijd in. Tijdens zijn derde sprong zette hij een prima 20.47 meter neer. Dit bleek uiteindelijk zijn beste sprong, waardoor hij niet voorbij Brandsma kwam. Hannes Scherjon (Noardburgum) liet in de afgelopen wedstrijd ook zien goed in
vorm te zijn. Hij wist in Vlist echter niet de overkant te halen.

Als laatste concurrent bleef Erwin Timmerarends (Montfoort) over. De jongeling wist in zijn vierde sprong een echte topsprong te maken. Met 20.88 meter ging hij Brandsma nipt voorbij in het klassement, waardoor Timmerarendsverrassend winnaar werd in het klassement. Een verrassende derde plaats in de wedstrijd was voorthuisspringer Wouter van Midden (19.82 meter).

Bij de dames wisten Wendy Helmes (IJsselstein) en Marrit van der Wal (It Heidenskip) al een wedstrijd om de Pollepleats Nationale Competitie te winnen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verschillen in het klassement echter klein. Tijdens de wedstrijd wist Wendy Helmes opnieuw debeste afstand neer te zetten. Haar 14.88 meter was echter niet voldoende om het eindklassement tewinnen. Met drie keer een tweede plaats wist Dymphie van Rooijen (Harmelen) het beste klassement neer te zetten.

Richard van Bemmel (Utrecht) is de springer die duidelijk het beste in vorm is in de afgelopenperiode. Waar hij vorige week al een nieuw persoonlijk record neerzette (19.65 meter), wist hij ookde wedstrijd in Vlist naar zijn hand te zetten. Met 18.27 meter bleef hij Ricardo Faaij (Haastrecht)
nipt voor, welke tot 17.81 meter kwam. De Friese springers hebben zich echter in eerdere wedstrijden ook goed gepresenteerd. Daardoor eindigde Jan-Teade Nauta (IJlst) als winnaar van het eindklassement.

In de jongens en meisjescategorieën wisten de favorieten zichzelf zien. Reinier Overbeek (Benschop) heerst het hele seizoen al en in Vlist bekroond hij zijn seizoen met het winnen van de Pollepleats Nationale Competitie. Met 18.43 meter bleef hij zijn Friese concurrent Wietse Nauta (IJlst) maar nipt
voor (18.26 meter). Sigrid Bokma (Hindeloopen) liet in Vlist duidelijk haar klasse zien. Met 14.23 meter bleef zij de concurrentie ruim voor en dit bleek ook genoeg voor de winst in heteindklassement.

Zaterdag 16 september zal de laatste wedstrijd van het seizoen plaats vinden. In Jaarsveld mag elke springer met een vol klassement meedoen aan de Koppelcup.

    


Kijken en luisteren

Reclame

Adfys Montfoort

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Immer wieder volksmusik (herhaling)
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018