StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-05-2017
Bijgewerkt op:07-05-2017 16:38

Financiële tegemoetkoming bij hoge zorgkosten

Bron: gemeente Montfoort
  

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort heeft besloten een financiële tegemoetkoming van 260 euro per jaar te verstrekken aan inwoners, die te maken hebben met hoge zorgkosten.
Wanneer komt u in aanmerking?
U hebt een laag inkomen en u hebt door een chronische ziekte of een beperking te maken met hoge zorgkosten. Uw inkomen is niet hoger dan 140% van het sociaal minimum. Wat in uw situatie precies de inkomensgrens is, kunt u navragen bij Ferm Werk. Ook vindt u op de website van Ferm Werk een overzicht met daarin de inkomensgrenzen.

Er geldt ook een vermogensgrens. Deze is gelijk aan die van de huurtoeslag. Voor een alleenstaande ligt deze grens op € 24.437 en voor meerpersoonshuishoudens op € 48.874. De waarde van de eigen woning telt niet mee bij het vaststellen van het vermogen.

Hoge zorgkosten
De tegemoetkoming is bedoeld voor inwoners, die het verplichte eigen risico op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) van € 385,- volledig moeten betalen. Kunt u aantonen dat u het volledige verplichte eigen risico heeft betaald? Dan kunt u de tegemoetkoming aanvragen bij Ferm Werk.

Hoe hoog is de tegemoetkoming?
De hoogte van de tegemoetkoming is een vast bedrag van € 260,- per jaar.

Tegemoetkoming aanvragen
De tegemoetkoming vraagt u aan bij Ferm Werk. Het aanvraagformulier kunt u downloaden van de website van Ferm Werk, www.fermwerk.nl of telefonisch bij hen opvragen via 0348-497000. Ferm Werk checkt of uw inkomen en vermogen niet te hoog is. Daarna vraagt de SWOM bij u een overzicht op van het door u betaalde verplichte eigen risico zorgverzekering.

Heeft u nog vragen over de regeling?
Voor vragen over inkomen en vermogen kunt u bij Ferm Werk terecht via 0348-497000 of info@fermwerk.nl. Wilt u meer weten over het verplichte eigen risico? Dan kan de SWOM u informeren (0348-469109).

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024