StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:19-04-2017
Bijgewerkt op:19-04-2017 13:16

Opening Nieuw Lindescote: fijn oud worden in Linschoten

Bron: Sybella Dost
    

“Ik ga hier nooit meer weg!”

Nadat bewoners eind december de sleutel ontvingen van hun nieuwe appartement, was gisteren het moment voor de feestelijke opening. Bewoners lieten samen met wethouder Jan Vlaar en directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest) een ballonnengordijn omhoog gaan voor het woonzorgcomplex Nieuw Lindescote. De bewoners zijn blij met hun nieuwe woning. De heer Van de Pol zei het zo: “"Ik woon al 76 jaar in Linschoten. Sinds december woon ik met veel plezier in dit gebouw. Ik ga hier nooit meer weg!"

Fijn oud worden met zorg binnen handbereik
Karin Verdooren memoreerde hoe ruim anderhalf jaar geleden de eerste paal werd geslagen van wat een bijzonder wooncomplex zou worden. Een complex dat plaats biedt aan 33 zorgappartementen voor Welthuis en 14 huurappartementen. Die laatste zijn volledig zelfstandig, maar de bewoners kunnen leunen op de zorg van Welthuis. Mevrouw Van Rooijen, bewoonster vanaf het begin, vertelde enthousiast: "Het is een prachtig complex waar het fijn is om oud te worden. En de opening is bijzonder geslaagd!" 

Voor de bewoners van de 33 zorgappartementen was het eveneens een bijzondere dag. Met het planten van een lindeboom werd ook De Lindewaard officieel geopend. Een woonzorgcentrum dat anders is dan het oude verpleegtehuis. Een eigen woning waar je familie en vrienden kunt ontvangen, maar met de achtervang van ondersteuning en zorg waar het nodig is én een gezamenlijke woonkamer per acht bewoners. 

Doorstroming bevorderd
“We zijn erg blij met dit bijzondere project. Een project waarbij, volgens ons, het mes aan twee kanten snijdt. Zo kunnen bewoners niet alleen prettig oud worden in hun eigen woonomgeving en gebruik maken van zorg. Tegelijkertijd wordt de doorstroming bevorderd. De nieuwe bewoners laten woningen achter, die weer beschikbaar komen voor woningzoekenden. En dat is belangrijk voor de doorstroming”, aldus Karin Verdooren.
 
De bewoners kunnen vanaf volgende week in de gezamenlijke entreehal met elkaar in gesprek, zittend op het bankje dat zij van GroenWest cadeau krijgen en kijkend naar de historische plaquette die eveneens werd onthuld. 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming up


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020