StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-12-2016
Bijgewerkt op:09-12-2016 15:49

Vier gemeenten en carnavalsorganisaties maken afspraken

Bron: gemeente Montfoort
  

Onlangs heeft op initiatief van Burgemeester Van Hartskamp overleg plaatsgevonden met de gemeenten Woerden, Oudewater, IJsselstein en Montfoort en vertegenwoordigers van carnavalsorganisaties uit die gemeenten. Tijdens dit overleg zijn afspraken gemaakt over de veiligheid in en bij de carnavalsoptochten. Ook zijn afspraken gemaakt over de geluidsnormen van muziekinstallaties in de optocht.

Burgemeester Van Hartskamp heeft grote waardering voor de verantwoordelijkheid die de organisaties tonen: “De organisaties en gemeenten onderkennen het belang van een gezamenlijke aanpak. Samen zorgen we voor heldere en realistische afspraken die ervoor zorgen dat het Carnavalsfeest doorgang kan vinden op een verantwoorde en veilige manier.”

In goed overleg zijn er duidelijke afspraken gemaakt om de carnavalsoptochten op een verantwoordelijke en feestelijke manier doorgang te laten vinden. Bij niet-naleven bestaat het risico dat deelnemers uit de optocht gehaald worden.

  • Geluid wordt gemonitord en als de geluidsnormen overtreden worden, wordt opgetreden;
  • Carnavalsorganisaties nemen op in het reglement maximaal vier zwak-alcoholhoudende consumpties per deelnemer (boven de 18) aan de optocht toe te staan;
  • Carnavalsorganisaties zien toe op het alcoholgebruik, de afgesproken hoeveelheid alcohol van de deelnemers aan de optocht, en of er geen personen in kennelijke staat van dronkenschap (gaan) deelnemen aan de optocht;
  • Vanzelfsprekend blijft de chauffeur van een gemotoriseerd voertuig alcoholvrij;
  • Geen gebruik van glas in en nabij de optocht.

De gemeenten zullen hiervoor aanpassingen doen in vergunningaanvraag. Carnavalsorganisaties zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de gemaakte afspraken. De gemaakte afspraken worden volgend jaar rond dezelfde periode met de betrokken gemeenten en carnavalsorganisaties geëvalueerd.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024