Bijgewerkt op:13-11-2016 20:38

v.v. Montfoort heeft last van herfstdip na verlies tegen SVL

Bron: Dick ten Hoonte

De selectie van v.v. Montfoort vertoont al enkele weken de nodige haarscheurtjes. Was de start in de competitie veelbelovend, de laatste weken haakten verschillende spelers om diverse redenen af bij de selectie en na Yorno Vork ( studie) en Mitchel Bottenheft (werk) was het afgelopen week Jouad el Yaagoubi, die uit teleurstelling zijn spullen inleverde. Daarbij zijn er de blessures van Nick Besamusca, die afgelopen zaterdag uit voorzorg gespaard werd maar nog wel inviel, Miquel Ballo (lies) en Nick Koppers ( invalbeurt) , en ook Danny ter Hoeve kon er niet bij zijn wegens een verhuizing.

Positief nieuws was, dat Max Verweij na lang blessureleed weer minuten maakte in het 2e elftal en op de weg terug lijkt en ook Robin Vianen weer voldoende hersteld was om zijn plek onder de lat in te nemen. Door alle verschuivingen waren er basisplaatsen voor Marck van Baal en Fahd Rouass.

Tegen de voormalig Hoofdklasser trok Montfoort de 1 e helft fel van leer zonder echt grote kansen te creëren. Die kwamen er wel na ruim 20 minuten spelen toen Marck van Baal na een prima combinatie in stelling werd gebracht. Met zijn inzet miste hij echter het nodige geluk, want met zijn geplaatste schot liet hij de weifelende doelman Merkens kansloos. Tot ontsteltenis van de meegereisde supporters sprong de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. Dit bleekslechts uitstel van executie, want enkele minuten was het dezelfde van Baal, die de bal uit een scrimmage over de lijn drukte. Scheidsrechter Broeckaert stond op de achterlijn en wees resoluut naar de middenstip.

In het slot van de 1e helft, toen de thuisploeg aanzette voor een slotoffensief, liet de scheidsrechter zich van een minder goede kant zien. Bij een vermeende overtreding binnen de 16 meter twijfelde hij veel te lang en besloot uiteindelijk een strafschop toe te kennen aan SVL. Het was echter Selcuk Albayrak, die zijn loeiharde inzet via de hand van Vianen en de deklat weer het veld in zag springen.

De rust werd dan ook ingegaan met een tot dan toe verdiende voorsprong voor Montfoort.

Binnen 5 minuten in de 2e helft was de situatie echter volledig omgedraaid. Montfoort kwam te slap uit de kleedkamer en al na enkele minuten werd er, opnieuw uit een scrimmage, gescoord, ditmaal door SVL, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte kwamen. Even later ging de meestal betrouwbare Chris Resida in de fout, waardoor Wouter Hoof een vrije kans kreeg en met een schitterende indraaiende bal doelman Vianen kansloos liet.

Montfoort was duidelijk aangeslagen en had geluk, dat ook bij SVL het vizier niet meer op scherp stond en enkele grote kansen om zeep geholpen werden. Met de inbreng van Nick Besamusca voor de aan zijn lies geblesseerde Revelino Janga en Nick Koppers probeerde Renato Dijksterhuis het tij nog te keren. Montfoort zette in de slotfase nog grote druk, waarbij Dion Gerritsen DE kans kreeg om beide ploegen nog op gelijke hoogte te brengen. Daar waar doelman Merkens in de 1e helft geen sterke indruk achterliet , was hij in de 2e helft een behoorlijke sta-in- de-weg en wist hij de inzet van de Montfoortse middenvelder met zijn been te keren.

De wedstrijd eindigde daardoor in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg en zakte Montfoort naar een 6e plaats op de ranglijst.

Aankomende zaterdag moet Montfoort in de Districtsbeker West 1 het opnemen tegen 3e klasser ZSGOWMS. Voor de ploeg van Dijksterhuis zou een overwinning op deze 3e klasser uit Amsterdam een mentale opsteker kunnen zijn. De vraag is natuurlijk wel hoeveel waarde de ploeg hecht aan de districtsbeker. Met de nodige geblesseerden en de smallere selectie zal er een afweging gemaakt moeten worden. Sportief kan de ploeg echter de nodige goodwill kweken richting de trouwe supporters als de ploeg laat zien ook in minder goede tijden de strijd aan te willen gaan.