Geplaatst op:02-10-2016
Bijgewerkt op:02-10-2016 16:14

Dames 2 De Valk pakt de winst in Benschop

Bron: Marieke van Breukelen

Donderdag 29 september jl. stond de tweede wedstrijd gepland van het 2e damesteam uit Montfoort. Samen met de meiden Britt Groenewoud en Andrea van Kooten uit de jeugd vormden de dames, Ursula v/d Brink, Tessa Deater, Lisan van de Linde, Samantha van Londen, Mascha van Zandwijk en Sanne van der Salm het team dat het ging opnemen tegen het 3e damesteam uit Benschop.

Om 19.45 uur begon de wedstrijd en de Montfoortse dames kwamen al snel achter te staan. De tegenstander speelde een langzamer spel en vooral met veel onverwachtse ballen. Het duurde lang voordat het spel begrepen werd en de achterstand was al best opgelopen. Zouden ze nog een inhaalslag kunnen maken? Gelukkig kwamen er een paar goede serviceseries en werd de rallyverdediging aangepast waardoor de strijdlust weer terug kwam. Punt voor punt werd er gewerkt en ze kwamen gelijk! Nu het hoofd rustig houden en de set binnen halen en dat werd gedaan. De Valk won de eerste set met 21-25.

De 2e set maar starten zoals de 1e geëindigd is. Door een aantal mooie services en de pass die goed liep kon de voorsprong goed uitgebouwd worden. Al snel kwam Montfoort voor met 8 punten verschil. Dit verschil werd lang vast gehouden en nog verder uitgebouwd. Toen ze bij de 19 punten kwamen, was Benschop nog niet eens in de buurt van de 10, maar ook zij gaven niet op. De pass liep niet meer bij Montfoort en de dames uit Benschop kwamen terug. Het werd zelfs nog spannend maar gelukkig herpakte Dames 2 zich weer en sleepte de tweede set ook binnen met
20-25.

Ook de 3e set werd spannend. Montfoort kwam voor, Benschop kwam weer bij. Dames 2 pakte weer een paar punten en gaf er weer een paar cadeau. Gelukkig lukte het wel om iedere keer als eerste de voorsprong te pakken en zo werd ook de 3e set binnen gehaald met 21-25.

Yes! Er zijn al 4 punten binnen maar die 5e zou nog mooier zijn. Zou het lukken om na een volle werk- en schooldag nog genoeg energie over te hebben om de 4e set ook te winnen. Allebei de teams waren moe, dat was aan het spel te merken. Het was wisselvallig, ging erg op en neer en lang was onduidelijk wie de set zou binnen halen. Montfoort herpakte zich en liep uit, maar de voorsprong werd uit handen gegeven en Benschop pakte nog een puntje door de 4e set te winnen met 25-20.

De volgende wedstrijd is zaterdag 8 oktober a.s. om 11.00 in Utrecht.