Geplaatst op:13-06-2016
Bijgewerkt op:13-06-2016 15:54

v.v. Montfoort stelt ondanks verlies handhaving 1e klasse veilig

Na de 3-0 thuisoverwinning leek de uitwedstrijd tegen DVVA voor trainer/coach Jan Willem van Ede slechts een formaliteit. Creëerde DVVA in de heenwedstrijd geen enkele kans, ditmaal moest men 4 doelpunten maken om promotie af te dwingen en dat leek op voorhand een utopie.

In de basis van Montfoort ontbrak Fahd Rouass vanwege een teenblessure en in het elftal van DVVA keerden 3 bepalende spelers terug van een schorsing.

In het 1e kwartier had Montfoort de wedstrijd, onder leiding van Harry van Beek uit Cothen, al op slot kunnen gooien, maar Mitchel Bottenheft was weinig gelukkig in zijn acties. Na deze openingsfase kreeg de thuisploeg zowaar enkele kansen, waar bij één van de acties de paal redding bracht.

Na de redelijk sterke openingsfase zakte Montfoort langzaam weg en hoewel de ploeg het meeste in balbezit was, wist men in de 1 e helft nauwelijks kansen meer te benutten.

In de 2e helft zakte het nivo van de wedstrijd. De ene ploeg hoefde niet en de ander leek niet bij machte. Twintig minuten voor tijd was het echter Mark van de Hoek, die wist te profiteren van een foutje van doelman Vianen. De 1-0 gaf de Amsterdamse ploeg de nodige energie om nog eenmaal aan te zetten .

In deze slotfase werd dan ook aan Montfoortzijde Jeroen de Vlieger ingebracht om de nodige rust in verdedigend opzicht te brengen.

Hoewel in de ogen van de thuisploeg hen nog een strafschop ontzegd werd, vielen er geen doelpunten meer en was handhaving een feit.

Met deze wedstrijd zat het karwei er voor interim trainer/coach Jan Willem van Ede er op en kan het team van captain Bart Roelofs zich gaan richten op het nieuwe seizoen met tal van nieuwe gezichten.

Voor Montfoort is het te hopen, dat men na de vakantie eindelijk weer eens voor de echte prijzen kan spelen en de ploeg niet wordt achtervolgd wordt door het degradatiespook.