Geplaatst op:30-05-2016
Bijgewerkt op:30-05-2016 11:06

v.v Montfoort plaatst zich eenvoudig voor beslissende ronde nacompetitie

Na de 1-4 uitoverwinning op HBOK moest het wel gek lopen, wilde Montfoort zich niet plaatsen voor de beslissende 2 duels tegen DVVA of FC Almere City. Reden voor trainer/coach Jan Willem van Ede om enkele belangrijke schakels met lichte pijntjes langs de kant te laten om 4 juni met een geheel fitte basis aan te kunnen treden. Zo was er ditmaal een basisplaats voor Lorenzo Lassooij, Mitchel Bottenheft en David van der Veld.

De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidend scheidsrechter de Jong, startte even na half 3 en de eerste de beste kans was voor de thuisploeg. Marwan Fennich werd door Nick Koppers in stelling gebracht, maar deze speelde de bal iets te ver voor zich uit. Even later zagen de gasten een inzet van hun aanval in het zijnet vallen en direct daarop volgend een kopbal van Sverre Ubbels, die rakelings over ging.

Na een klein kwartier spelen tekende Marwan Fennich voor de mooiste treffer van de dag. Na eerst enkele spelers te hebben uitgespeeld kreeg de frêle aanvaller de bal prima voor zijn linkervoet en krulde hem schitterend in de verste hoek.

Een 4-tal minuten later had de wedstrijd al definitief op slot gegooid kunnen worden toen Bart Roelofs van rechts voorzette en de bal uiteindelijk bij Wouter Agterberg terecht kwam. Zijn inzet werd echter van de doellijn gehaald. 3 minuten later kreeg ook Mitchel Bottenheft tot 2 maal toe de kans om de score te vergroten , maar ditmaal was doelman Maarten Daniëls een sta-in- de-weg.

Gelijk vorige week viel ook ditmaal de 2-0 in de 45 e minuut. Terwijl Mitchel Bottenheft uit een buitenspel situatie kwam en niet op de ingespeelde bal reageerde was Nick Koppers er als de kippen bij. Met 3 man stormde Montfoort op het doel van Daniëls af en precies op tijd werd de bal richting Wouter Agterberg ingespeeld, die keurig afrondde.

Net als in de heenwedstrijd liet Montfoort de teugels licht vieren, waardoor de ploeg zich onnodig in de problemen bracht. In de 53 e minuut kreeg de ploeg uit Zunderdorp tot 3 maal toe de kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar Jesse Annoh-Wijnaar en Mauritsio Hinstone lieten deze kansen aan zich voorbij gaan. In de 60 e minuut was het wel raak, toen één van de Montfoortse verdedigers hands maakte binnen de 16 meter. Een strafschop was het gevolg, die feilloos benut werd door Maurisio Hinstone.

In de resterende minuten probeerde de fanatieke, maar sportieve trainer Wessel Colijn zijn ploeg op te jutten voor de gelijkmaker, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg. Zo zag de voor

Bottenheft ingevallen Luuk Baas zijn inzet op de paal belanden en ook daarna kreeg hij enkele kansen, waarbij hij het geluk niet op zijn pad had.

Opvallend was een invalbeurt 20 minuten voor tijd voor de ervaren Gerben Drost, die als derde routinier aan het team was toegevoegd. Mede door zijn ervaring kwam er geen verandering meer in de stand en kon Montfoort opgaan in het feestgedruis van de Familiedag.

Na een zenuwslopend duel in Amsterdam was het DVVA, dat uiteindelijk na een strafschoppenserie, won van het favoriete FC Almere City. DVVA komt dus op zaterdag 4 juni op bezoek bij Montfoort en dan zal de ploeg van Jan Willem van Ede er vol voor gaan voor een goede uitgangspositie de week daarop.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)