StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-05-2016
Bijgewerkt op:09-05-2016 09:03

MSV'19 speelt zich veilig

Bron: Hans Kolfschoten
  

Voor MSV’19 is de thuiswedstrijd tegen Aurora (inmiddels helaas gedegradeerd) belangrijk. Om de nacompetitie te ontlopen moet er gewonnen worden door de formatie van trainer Edwin de Bruin.

Daarnaast is de club afhankelijk van de uitslagen in de andere wedstrijden.

Anderzijds staan de withemden uit Montfoort “gewoon” op de negende plek, dus echt dramatisch lijkt het allemaal ook weer niet.

De wedstrijd gaat prima van start met een actief MSV’19 en een afwachtend Aurora. Al in de vierde minuut is er een doelgerichte actie van Wouter Scholman, die een aantal Aurora-verdedigers passeert alsof ze er niet zijn, maar zelf vergeet af te drukken, zodat Aurora met de schrik vrijkomt.

Ook Aurora laat van zich spreken als Sander de Bruin een vrije trap aan de rand van het MSV-zestienmeter gebied maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal draait.

Na dik een kwartier spelen lijkt thuisploeg MSV op voorsprong te komen als Jesper Kolfschoten een voorzet van Wouter Scholman intikt. De goal wordt echter geannuleerd wegens buitenspel.

Drie minuten later is de voorsprong er toch. Opnieuw is Wouter Scholman betrokken met een fijne voorzet, die achter doelman Timo Freen wordt gewerkt door Ruben Peters: 1-0 voor de thuisclub.

Even later is prima ingrijpen van doelman Freen er debet aan dat de voorsprong van en door MSV niet kan worden verdubbeld. Precies voordat Roel Oostveen, de diepe spits deze middag van MSV, de bal kan inlopen grijpt Freen de voorzet van Jochem Baauw.

Dan komt Aurora eraan te pas: een vrije bal op zo’n 30 meter van het doel van MSV’19 wordt snoeihard op het doel geplaatst door Sander de Bruin, met afstand de beste van het veld aan Aurora-zijde, maar prima verwerkt door doelman Wesley Oostrom.

De uitval vam MSV’19 onmiddellijk hierop eindigt in een corner voor MSV’19, die verder niets oplevert.

Nadat een vlammend schot van Wouter Scholman maar net over het doel verdwijnt krijgt Matthijs de Jong op de rand van buitenspel namens Aurora een mogelijkheid om alleen op doelman Oostrom af te stomen, maar Leroy Schrijvershof kan nog net de bal voor de voeten van de Jong wegtikken.

Een volgende aanval van Aurora, waarbij een voorzet van Sander de Bruin op de vrijstaande Clint de Ligt afkomt, kan onderbroken worden door goalie van Oostrom.

Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Tahery komt MSV’19 op een 2-0 voorsprong. Een kopie van het eerste doelpunt met een voorzet van Wouter Scholman en een intikkertje van Ruben Peters.

In de tweede helft kan MSV’19 het veldoverwicht voortzetten en krijgt Raymond Derks, toch echt vanuit de verdediging voetballend, via een eigen actie kans op een goal, maar zijn schot van enige afstand wordt prima gepakt door doelman Freen.

Via een inbreng van Mark Kemp lijkt Wouter Scholman vervolgens de 3-0 op het bord te gaan zetten, maar zijn schot smoort in de verdediging van Aurora. De bal komt echter voor de voeten van Roel Oostveen, die vanuit de draai vervolgens het inmiddels lege Aurora-doel weet te vinden: 3-0.

Hierna wisselt coach doelpuntenmaker Peters voor A-junior Stijn de Bruin, die meteen zijn visitekaartje presenteert door de attent reagerende doelman Freen in de korte hoek bijna te verrassen

Nadat er nog diverse mogelijkheden voor MSV’19 zijn en een schot van Aurora’s Clint de Ligt maar centimeters over het MSV’19 doel wordt gepunterd, invaller Timo Bakker een opgelegde kans mist door de bal achter zijn standbeen langs in het doel van Aurora te willen schuiven, wat hopeloos mislukt en ook Jurgen van der Hoeven het vizier niet op scherp heeft bij een voorzet van Stijn de Bruin, is het de zeventienjarige Koen Huisman die de eretreffer voor Aurora maakt.

Eindstand 3-1.

Na het eindsignaal is het dan in spanning afwachten op de overige uitslagen in de poule, maar blijkt uiteindelijk dat MSV’19 zich met deze overwinning veilig heeft gespeeld en zonder nacompetitieverplichtingen ook volgend seizoen deelneemt aan de derde klasse.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024