StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:20-04-2016
Bijgewerkt op:20-04-2016 19:03

Bruidegom zat op het dak

Bron: Nettie Kuijer, redactie RSM
  

Woensdag 20 april waren Jacques Remmerswaal en Annie Remmerswaal van Koert 50 jaar getrouwd. Burgemeester Van Hartskamp en de pers gingen het gouden bruidspaar feliciteren. Echter, er werd opengedaan door een hoogst verbaasde bruid. “Mijn man zit op het dak bij onze zoon, om een schotel te installeren.  Wij vonden bezoek niet nodig..

Dochter Josje had hen een verrassing bereid. Lachend kwam ze aanrijden en een golf vrolijke mensen stroomde het huis binnen. Stoelen werden aangeschoven en Annie dook de keuken in om koffie en thee te zetten. Josje kwam snel helpen en er werd met spanning gewacht op de bruidegom. Jacques liep even later verbaast binnen en liet zich lachend interviewen en fotograferen.

Het vitale stel leerde elkaar kennen “In de box,” want hun moeders waren vriendinnen.
De vriendschap tussen Annie en Jacques veranderde rond hun 23e jaar in liefde. Jacques vond Annie lief en zorgzaam. Als een na de jongste van 11 kinderen wist ze van wanten. Annie vertelde dat Jacques een brave jongen was, geen hippie of nozem.

20 april 1966 trouwden zij in Nieuwkoop voor de wet en in Noorden voor de kerk. Annie droeg een prachtige witte bruidsjapon, die ze zelf had gemaakt. “Het regende die dag, en ik was ook nog jarig. Net als vandaag. Meestal is het beter weer op 20 april,” zei Annie. Het stel ging op huwelijksreis naar België en bezocht Brugge en Gent.

Ze betrokken een kleine bovenwoning in Utrecht boven de elektronicazaak Lensink, waar Jacques werkte. Maar het was echt te klein, dus ging het paar op zoek in de regio, waarbij ze op een nieuwbouwproject van Versteegen stuitten in Linschoten. Hier wonen ze nu, tot volle tevredenheid, al 49 jaar.

Ze adopteerden vier kinderen, die hen vijf kleinkinderen en een achterkleinkind schonken. Jacques begon zijn eigen bedrijf in RTV en witgoed. Al zijn ze 76 en 77 jaar, uitrusten is er nog niet bij en er wordt nog steeds gewerkt. Annie in de zaak bij huis en Jacques repareert en plaatst.

Beide zijn muziekliefhebber. Annie speelde 25 jaar saxofoon bij Linfano, Jacques heeft pianoles bij Warno Rutink. Jazz is hun passie en er komt dan ook een 9-koppige band op hun feest: Het Metropolitan woof danceorkest. 

7 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 7 foto's die bij dit artikel horen: Remmerswaal

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming down


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024