StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-04-2016
Bijgewerkt op:08-04-2016 12:45

Weidevogels verwend door betrokken mensen

Bron: Polderprof
  

Een nieuwe start-up van de weidevogel wellness in Montfoort trekt vanaf dag één bijzondere vogels. Vanuit Mauretanie, Zuid-Spanje en Frankrijk zijn de grutto’s, tureluurs  en kievieten teruggekeerd naar het Groene Hart en vooral naar één plekje: de Weidevogel Wellness op het Beloken Land in Montfoort. Hier is een plas-dras ofwel pierenrestaurant, hier groeien en bloeien kruiden in vochtige weilanden en er ligt vaste mest die straks insecten geeft voor de jongen: 18 ha genieten.

Om dat mogelijk te maken moet de boer minder en anders maaien. Dat geeft een lagere grasopbrengst en navenant minder inkomsten. Er zijn nu 18 “aandeelhouders” en sponsors die het verblijf voor de vogels mogelijk maken. Iedereen gaat straks mee op kraamvisite als de vogels hun jongen aan de omgeving tonen. Leen Verkaik en dochter Joke organiseren een prima ontvangst voor zowel vogels als mensen.

4 aandeelhouders lichten we dit voorjaar uit: Rutges Vernieuwt heeft een nette werkkeet gegeven, deze is door Leo v/d Berg en zijn maat verbouwd tot kijkhut. Van den Pol Elektrotechniek en Texaco Woerden hebben een werkende set zonnepanelen voor de waterpomp gemaakt, zodat het veld nat blijft. De kijkhut staat aan de Bloklandse kade, 300 meter ten westen van Blokland 116, bij natuurgebied Willeskop. U hebt er een prettig uitzicht en als u rustig zoekt met een verrekijker ziet u veel beweging in de polder.

Als sponsor van een gruttopaar of kievit of als aandeelhouder kunt u meedoen. Respectievelijk voor € 50, € 25 of € 425. Voor een bijzonder schouwspel en goeie poldermuziek, Spotify Weidevogel Wellness. Voor meer informatie: www.streekfondsuw.nl

Streekfonds

Werkt aan het ontwikkelen van streekwaarden en het omdenken van de polder om nieuwe ideeën vorm te geven voor de kwaliteit van de leefomgeving. Doet u mee?

Op de foto vlnr: Leo van den Berg, Dennis Rutges, Leen Verkaik, Joke van Bemmel-Verkaik en Sylvia Benschop

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024