StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:28-02-2016
Bijgewerkt op:28-02-2016 13:45

Jubileum bij “Hollands op z’n best”

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Donderdag 25 februari had Edwin Tollenaar van 20.00 uur tot 22.00 uur een bijzondere gast in de studio. Ronald Vergeer, vierde vandaag het feit dat hij al 20 jaar om 21.15 uur in het programma het weer voor de komende week komt vertellen.

De eerste keer dat hij dat deed was 22 februari 1996 en het was toen nog in de studio bij het zwembad. Dat leverde meteen een groot aantal leuke anekdotes op, van het dichtplakken van het tussenglas, omdat Edwin Ronald constant uit zijn concentratie bracht en hij de slappe lach kreeg, tot het vertellen van het weerbericht wat hij toentertijd bracht. Hij houdt namelijk al zijn berichten keurig bij in een grote map. Het was, zoals Ronald vertelde, toentertijd 3 graden kouder dan normaal.

Er kwamen deze avond ook nog vragen van luisteraars binnen, die hij op een duidelijke en heldere manier beantwoordde. Maar ook de spreuken waarmee hij iedere week zijn weerpraatje afsluit, kreeg de nodige aandacht. De leukste vindt Ronald nog altijd: “Draaiende winden en uitgaande vrouwen zijn beiden niet te vertrouwen”. En zo volgden er deze avond nog een aantal van zijn befaamde spreuken.

Ronald wist zich ook nog te herinneren dat hij vooraf aan de 1 na laatste Elfstedentocht in 1997 deze reeds aangekondigde. Het vaste tijdstip van 21.15 uur was ondertussen aangebroken en nadat het intro, “Regen, storm of ander weer, elke donderdagavond geeft Ronald Vergeer het weer maar weer, keer op keer, telkens weer, wordt het nu regen, storm of ander weer, hier is die maar weer, Ronald Vergeer!” ooit ingesproken door Ben Brand was gedraaid, volgde het weer voor de komende week. Uiteraard werd ook dit weerpraatje afgesloten met de navolgende spreuk: “Al is de sprokkel nog zo fel, 5 mooie dagen heeft ze (febr.) wel”.

Hierna kreeg Ronald van Edwin nog een leuke attentie wat ook nog vergezeld ging van wat lekkere hapjes en kon Edwin het programma afkondigen met de mededeling dat hij hoopte Ronald bij zijn 25jarig jubileum opnieuw in de studio te mogen ontvangen.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024