StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-06-2023
Bijgewerkt op:07-06-2023 13:51

Gouden huwelijk Iwona en Nick Maros

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Op 1 juni waren Iwona en Nick Maros 50 jaar getrouwd.  Burgemeester Hartskamp en de pers werden een weekje later hartelijk ontvangen in hun mooie woning aan de IJssel in Willeskop.

Het echtpaar leerde elkaar kennen op een bruiloft in Polen. Iwona, geboren in China en op 1 ½ jarige leeftijd geëmigreerd naar Polen, zag wel wat in de knappe langharige Nick, die zelfs een van de weinige autobezitters van de omgeving was. Nick, zelf half Pools, werkte al een paar jaar in Polen. “Als je met me trouwt ga ik met je mee naar Nederland,” zei Iwona tegen hem.

1 juni 1973 trouwde het jonge paar voor de wet in Polen. Al snel trokken ze naar Nederland en begon het gevecht om de juiste papieren voor Iwona via de ambassade e.d. te bemachtigen. Hun koperen bruiloft vierde het stel met een kerkelijk huwelijk in Montfoort, met pastor Vic de Bruijn.

Nick werkte keihard in de kledinghandel en reisde daarvoor de wereld over. Met zijn talenknobbel (hij spreekt vijf talen vloeiend) kon hij goede zaken doen. Zelf na zijn pensioen werkte hij nog, bij Kiremko: “Voor alle talen die moeilijk waren kwamen ze bij mij,” zei hij. Alleen in al die talen schrijven, dat kan hij niet.

In 1979 kwamen ze in Montfoort wonen aan de van Damstraat in een klein appartement. Iedere dag reisden ze naar Amsterdam, respectievelijk Amstelveen, voor hun werk. Iwona was technisch tekenaar, maar daarin was geen werk te vinden. Ze vond werk bij een bank als controleur van bankbiljetten.

In 1989 verhuisden ze naar Willeskop. Daar wonen ze heerlijk aan de IJssel, waar ze graag in zwemmen. Iwona is creatief en maakt mooie schilderijen, ze ontwiep zelfs een eigen wapen! Nick is lid van drie koren: Het Schakelkoor, de IJsselzangers en New Generation. Ze hebben goede contacten met Oekraïners in de buurt, want ook de Oekraïense en Russische taal beheersen ze.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
JazzTime (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024