StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:19-08-2023
Bijgewerkt op:19-08-2023 09:56

Open monumentendag in Linschoten

Bron: Teun Hoogendoorn
  

Op zaterdag 9 september is het weer zover,  Open Monumentendag en dat betekent dat de Dorpstraat in Linschoten voor de vijfde keer wordt omgetoverd in een ouderwets straatje zoals dit er ca. 100 jaar geleden uitzag, ons eerste lustrum!

In Deventer lopen velen tijdens het “Dickens-festijn” verkleed als toen en Orvelte wordt al jaren het monumentendorp genoemd, maar tijdens de Open Monumentendag in Linschoten doen wij hier absoluut niet voor onder.

Mannen in het zwart met een grijs streepje, de vrouwen in klederdracht met het Linschoter mutsje en iedereen loopt natuurlijk op klompen, het schoeisel waar Linschoten vroeger zo beroemd om was...

Het is absoluut de moeite waard om tussen 10.00 en 16.00 uur even door de Dorpstraat te lopen.
Waan u terug in vroeger tijden met diverse demonstraties van oude ambachten of rij een rondje mee in de Janplezier, de kaasbrik of in een echte motor met zijspan.

Ga even kijken bij de expositie van de kapper op de hoek of haal wat lekkers bij de ambachtelijke slager die laat zien hoe er vroeger werd gewerkt. Oude gerechten zoals balkenbrij en zure zult, maar ook de kookworst, warm uit de ketel.Maak een praatje met de wasvrouw of ga met uw kinderen knutselen op het kerkplein.

U kunt een rondje meevaren met kleivlet De Avontuur, maar er zijn ook diverse optredens van o.a. gemengd zangkoor Sterk Spul en de klompendansers op het dorpsplein bij de herberg.

Een demonstratie met de gerestaureerde brandweerspuit, oude landbouwvoertuigen, een bezoekje aan de Grote- of St. Janskerk of aan de Pastorietuin achter de “slangenmuur” en dit alles in combinatie met de Nazomermarkt op de Hoge Werf, georganiseerd door de Hervormde Gemeente van Linschoten.

In de etalage van de Ballensnoeperij, Toeristisch Informatie Punt en de winkel van de Vereniging Oud Linschoten is een expositie te zien over de kastelen van Linschoten.

Wat u absoluut niet mag missen is de reproductie van “De Heren van Montfoort” op originele afmeting. Het is het op één na oudste schilderij van Nederland dat ooit in Linschoten werd aangetroffen. In 1884 werd het geschonken aan het Rijksmuseum.

 

De V.O.L. is ook de initiatiefnemer van de restauratie van de “Hertogweidemolen” van het Landgoed Liefhoven

en samen met vele vrijwilligers wordt ernaar gestreefd om op deze bijzondere dag het nieuwe Linschotense monument in gebruik te nemen.

 

Wellicht is deze dag bijzondere genoeg om aandacht aan te besteden bij Radio Stad Montfoort

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024