StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:08-11-2022
Bijgewerkt op:08-11-2022 12:44

Stop uw energie in het Logeerhuis.

Bron: Logeerhuis Bredius
  

Met deze oproep start Logeerhuis Bredius een actie waarbij zij inwoners van de gemeente Woerden aanmoedigt hun energiecompensatie (deels) aan het goede doel Logeerhuis Bredius te schenken.

“Veel mensen hebben deze compensatie, die iedereen via zijn energieleverancier krijgt, hard nodig om de winter door te komen zonder grote schulden. En voor die groep is deze oproep zeker niet bedoeld!” geeft Angela Groothedde, coördinator van het Logeerhuis aan. “Maar we weten ook dat er een grote groep is die zelf ook aangeeft deze vergoeding niet direct nodig te hebben. Maar wel ontvangen want iedereen krijgt hem nu eenmaal”.

Logés niet in de kou laten zitten.
Waar mensen de verwarming een paar graden lager zetten om kosten te besparen is dat voor het Logeerhuis Bredius te Woerden geen optie. De doelgroep die gebruik maakt van het logeerhuis zijn voornamelijk mensen die een chronische ziekte hebben zoals Parkinson, Alzheimer of er is sprake van niet-aangeboren-hersenletsel zoals bijv. een herseninfarct. En zij hebben letterlijk alle energie nodig om hun ziekte het hoofd te bieden en vaak hebben zij het kouder dan een gemiddeld iemand. Het warmhouden van de 4 appartementen en de gemeenschappelijke huiskamer is dus niet alleen een kwestie van comfort maar voorkomt ook dat zij ten gevolge van hun ziekte meer klachten krijgen. Met de huidige energieprijzen betekent dit een extra uitdaging voor het Logeerhuis.

Angela legt uit: “Er wordt volop gebruik gemaakt van het Logeerhuis. De mantelzorgers van onze logés krijgen echt even een pauze. Zij doen nieuwe energie op terwijl wij deze periode de zorg voor hun naaste overnemen. Omdat we nog in de opstartfase zitten dekken de inkomsten nog niet alle kosten. We zijn dus nog zeer afhankelijk van giften en acties zoals deze. Daarnaast hadden ook wij niet voorzien dat de kosten voor energie zo zouden stijgen waardoor ook bij ons meer druk op de ketel komt te staan”.

Alle beetjes helpen.
Op het moment dat inwoners de compensatie van € 190 terugkrijgen van hun energiemaatschappij hoopt het Logeerhuis dat zij overwegen dit bedrag of een deel ervan ten goede te laten komen aan dit lokale goede doel. In de toekomst zullen steeds meer mensen mantelzorg moeten bieden door minder zorgmogelijkheden en de vergrijzing. En dan is het fijn dat we in Woerden al voorop lopen door de aanwezigheid van een Logeerhuis voor deze doelgroep. Mochten mensen hun energiecompensatie willen schenken? Dan kan dat via NL37 RABO 0356 5945 72 t.n.v. Stichting Logeerhuis Bredius.


Fotograaf Lars Stoof.


 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024