StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:22-11-2021
Bijgewerkt op:22-11-2021 14:03

Goed en slecht nieuws uit Knopengein

Bron:
    

Afgelopen zaterdag (20 november) was het dan eindelijk zover. Carnavalsvereniging Les Boutonniers maakte de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend in verenigingsgebouw St. Joseph te Montfoort.
Vanwege de Corona maatregelen gebeurde dit al aan het eind van de middag met gecontroleerde bezoekers die gezellig aan lange tafels moesten blijven zitten.

Na eerst afscheid genomen te hebben van Prins Boutie, de Prins van vorig jaar, werd door de leden van Les Boutonniers een wel heel speciale aflevering van “Vis TV” getoond. Op de schermen was een onbekende visser bezig de Montfoortse wateren af te struinen om een mooie vis te vangen. In de Grote Gracht, de Kleine Gracht, de Hollandsche IJssel en ook in de Voorgracht gooide hij zijn hengel uit om te kijken of “ze wilden bijten”. In de Voorgracht was het raak en wilde de hengelaar maar 1 ding, hij wilde zijn vangst aan het publiek in de St.Joseph laten zien. Nog altijd onherkenbaar gekleed kwam de visser de zaal van de St.Joseph binnen om zich op het podium van zijn regenjas en zuidwester te ontdoen.

Daar stond hij dan, Wesley van Engelen is de nieuwe Stadsprins van Knopengein. Wesley zal het komende seizoen de Carnavalsvierders in Knopengein voorgaan als Stadsprins Wesley le Pêcheur (Wesley de Hengelaar). Wesley is 33 jaar en nu 4 jaar lid van Les Boutonniers. Wesley is de oudste van 3 broers uit een Montfoortse Carnavalsfamilie. Vader Koos ging hem jaren geleden als Prins bij Carnavalsvereniging De Brugzichters al voor en ook zijn broer Kevin was al eens Prins bij Les Boutonniers. Wesley woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen in Woerden.

Naast zijn gezin en het Carnaval is de hengelsport de grote passie van Wesley en voelt hij zich op feesten erg op zijn gemak, daarom ook zijn thema: “Als Een Vis In Het Water In Knopengein”.

Na het bekendmaken van het thema werden de Raadsheren Michael, Terus en Kevin en uiteraard ook de Raad van 11 geïnstalleerd. Ondanks de beperkingen vanwege de Corona regels was het erg gezellig en kijkt de vereniging weer terug op een mooie bekendmaking.

Helaas is er ook minder nieuws te melden vanuit het Knopengeinse. Er gingen al wat geruchten rond maar Carnavalsvereniging les Boutonniers heeft met pijn in het hart moeten besluiten de optocht op de Carnavals zondag ook aankomend Carnavals af te lassen. Een optocht zoals we in Knopengein gewend zijn zal als buitenevenement gelden. De huidige regels die daarmee gepaard gaan zijn voor de vereniging niet haalbaar. Het controleren van alle bezoekers en deelnemers op QR codes en / of vaccinatiebewijzen en de hele route afsluiten is gewoonweg niet te realiseren.

Ondanks bovenstaande heeft Carnavalsvereniging Les Boutonniers wel weer heel veel zin in het komende Carnavalsseizoen en hopen ze toch met meerdere andere evenementen wel het Carnavalsgevoel in Knopengein groot te houden.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024