StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-07-2020
Bijgewerkt op:03-07-2020 16:49

Zorgen gemeenten over financiën; ook Montfoort roept politiek op in actie te komen

Bron: gemeente Montfoort
  

Donderdag 2 juli vergaderde de vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) in Den Haag. Leden van deze commissie kregen voorafgaand aan de vergadering een aantal brieven overhandigd namens vele gemeenten die zich ernstig zorgen maken over hun financiële positie. Wethouder Financiën Herman van Wiggen was bij de overhandiging van de brieven aanwezig. 

Zo’n 70 vertegenwoordigers van gemeenten waren hierbij aanwezig en hebben aansluitend de vergadering van de commissie hetzij in de zaal, dan wel op een andere locatie via een scherm bijgewoond. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was van de partij. Op initiatief van de groep #gemeenteninnood is aan gemeenten gevraagd in een één minuut durende videoboodschap hun zorgen kenbaar te maken. Van al deze inzendingen is een compilatie gemaakt.    

Wethouder Herman van Wiggen heeft namens de gemeente Montfoort ook een videoboodschap opgenomen. Hierin gaat hij in op het Rijksbeleid van de afgelopen jaren wat ervoor gezorgd heeft dat Montfoort (en andere gemeenten) substantieel te weinig middelen krijgen; hierdoor kunnen we niet alle taken naar behoren uitvoeren en het zou zelfs Montfoorts zelfstandigheid kunnen bedreigen. 
Hij roept de leden van de commissie op drie dingen aan de minister te vragen: een substantiële en structurele verhoging uit het Gemeentefonds, een eerlijke herverdeling van het Gemeentefonds voor het Sociaal Domein en tijdens het boekjaar het accres (dat is de voorspelbaarheid van de omvang van het gemeentefonds in een kalenderjaar) niet bij te stellen.    

Of, zo ja in welke mate deze actie van bezorgde gemeenten resultaat oplevert, zal de toekomst uitwijzen. Mocht er hierover nieuws te melden zijn, dan communiceren we dat uiteraard met u. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024