StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-10-2019
Bijgewerkt op:01-10-2019 20:56

Aanneemovereenkomst nieuwe brandweerkazerne Montfoort getekend

Bron: gemeente Montfoort
    

Op dinsdag 24 september jl. is de aanneemovereenkomst voor de nieuwe brandweerkazerne Montfoort getekend door wethouder Ivo ten Hagen en de heer Moors van bouwbedrijf Vaessen. Met het ondertekenen van de aanneemovereenkomst kan er begin oktober gestart worden met de sloop van het oude pand en aansluitend de realisatie van een nieuwe kazerne. 

Aanleiding
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de brandweer en gemeente Montfoort zetten zich samen in om een nieuwe brandweerkazerne te realiseren. De huidige kazerne Montfoort dateert uit 1968 en voldoet niet aan de huidige wettelijke en brandweer-technische eisen. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeenteraad heeft besloten een krediet beschikbaar te stellen voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne op de huidige locatie aan de Anne Franklaan 16. 

Start bouw
De voorbereidingswerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De laatste onderzoeken zijn voltooid en de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw is verleend. Dat betekent dat begin oktober 2019 de sloop van de huidige kazerne van start gaat. Direct aansluitend begint de aannemer met de bouw van de nieuwe kazerne welke voor de zomer van 2020 gereed moet zijn. 
 
Tijdelijke huisvesting brandweer
Brandweer Montfoort speelt een belangrijke rol in het veilig houden van onze gemeente. Omdat de nieuwe kazerne gebouwd wordt op de locatie waar de brandweer nu ook zit, verhuist het korps tijdelijk naar een ander onderkomen aan de Heeswijk. Komende zaterdag 28 September neemt de brandweer zijn intrek in het pand. Naar verwachting verhuist de brandweer in de zomer van 2020 terug naar het nieuwe pand aan de Anne Franklaan.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op https://bit.ly/2nhHTuH

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Hollands op z'n best


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020