StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:08-04-2019
Bijgewerkt op:08-04-2019 09:24

Nieuwe sportieve uitdaging voor Montfoortse sporters

Bron: John de Wissel en Wouter Agterberg.
    

Eerste Montfoortse Triathlon 
Het kriebelde al langere tijd bij de twee vrienden John de Wissel en Wouter Agterberg. Er ontbreekt iets in Montfoort. Een sportieve uitdaging voor de allround sporter. Vanaf het voorjaar 2018 spraken zij hierover en al snel kregen zij het goede idee. Een Triathlon. Een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen. 

Met dit idee gingen zij naar de gemeente Montfoort. Direct kreeg hun idee een warm onthaal. Het begin was er. Maar er volgenden nog meer overlegsessies. Gesprekken met ondernemers, met vrijwilligers, de visvereniging en deelnemers. Ad Spruit van stichting STAM was direct enthousiast en gezamenlijk kwam het idee aan te haken op het ‘Pret in het Park’ evenement in het Stadspark. Inmiddels is er een commissie van tien personen druk aan het werk om de eerste Montfoortse Triathlon te realiseren. 

“De eerste editie wordt gehouden op 25 mei,” vertellen John en Wouter. “Het is een try-out versie van een 1/8 Triathlon om deelnemers en organisatie te laten wennen en ervaring op te doen. Ook testen wij die dag de verschillende parcoursen.” 

Vanuit het Stadspark gaan de sporters op weg. Als eerste zwemmen zij 500 meter in de Grote Gracht. Daarna gaan zij 21 km fietsen in de mooie omgeving van Montfoort. Twee maal een ronde van 10,5 km via Heeswijk, Achtersloot, Blokland en de Wederiksingel. Vervolgens zullen de deelnemers de laatste 5 kilometer hardlopend door de wijk Hofland af te leggen. “Het is echt een sportieve uitdaging. Je moet alle disciplines beheersen om dit tot een goed einde te brengen.

We willen sportief, veilig en gezond bezig zijn en daar heb je wel een basisconditie voor nodig.” vervolgen de beide heren. 
Inmiddels zijn er al een flink aantal Montfoortse sportievelingen druk aan het trainen. Aan de eerste Montfoortse Triathlon kunnen vijftig deelnemers meedoen. “Aan deze eerste editie kunnen alleen sporters uit de gemeente Montfoort deelnemen,” leggen Wouter en John uit. “Zij sporten op bekend terrein en kunnen het parcours testen en meedenken over verbeterpunten.

Deze try-out wordt de basis voor volgende jaren. Natuurlijk, mits het evenement goed verloopt. Wij willen echt de eerste keer het evenement testen en van de ervaring leren. Dit in samenwerking met de Gemeente Montfoort en andere organisaties.” 
John en Wouter hopen met deze eerste Triathlon de basis te leggen voor een leuk maar bovenal sportief evenement in Montfoort. “Als alles goed verloopt en we alles hebben geëvalueerd willen wij in 2020 een nieuwe editie van de Montfoortse Triathlon organiseren. Hieraan kunnen dan ook meer deelnemers deelnemen. 

De eerste editie wordt echt een feestje voor en door Montfoorters. In de toekomst wordt dit veranderd. De Montfoortse Triathlon kan uitgroeien tot een fenomeen in en rond Montfoort. Een echte uitdaging voor de allround sporter. 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Het Oranje Café / Nonstop NL


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020