StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:03-07-2024
Bijgewerkt op:03-07-2024 19:29

Eindelijk is het centrum van Montfoort weer begaanbaar voor ouderen en gehandicapten.

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Al jarenlang waren er klachten over de begaanbaarheid van het oude centrum van Montfoort. Ouderen en gehandicapten koersten met hun hulpmiddelen als rolstoelen en rollators al hobbelend over de ongelijke weggedeeltes en stoepranden, slalommend om paaltjes en keien.
Ingezonden brieven, inspreken op forumvergaderingen, Piet de Jong bleef volhouden dat de toestand onhoudbaar was. Hij was bijzonder content met het opknappen van de Lieve Vrouwengracht en had de hoop dat de rest van de bestrating nu ook snel zou worden opgepakt.

In juni 2019 nodigde hij het college uit om samen met hem, vergezeld van een rollator een rondje door de binnenstad te maken.
Maar het zou nog jaren duren voor er verdere stappen konden worden gezet. Niet alleen de bestrating moest worden aangepakt, ook de oude riolering moest worden aangepast aan de hevige regens die tegenwoordig onze omgeving teisteren. Gelukkig kwam er hulp van het waterschap en de provincie, in meedenken en subsidie.

Er werd een betrouwbare aannemer gevonden in de zeer betrokken firma Roelofs en in oktober 2023 werd gestart met de werkzaamheden. Buurtbewoners mochten meedenken over de bestrating, en Montfoort was gedeeltelijk geblokkeerd voor een aantal weken. Parkeren in de buurt van het gezondheidscentrum en binnenstad was bijna onmogelijk.
Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Op 3 juli 2024, werd deelproject De Hof, Hofplein, Hofstraat en Om ’t Hof feestelijk geopend. In Antoniushof was die ochtend al gebak afgeleverd, en op Om het Hof werd “De Knoop” onthuld.

De bestrating van het oude centrum van Montfoort is fraai geworden én goed begaanbaar voor voetgangers, fietsers, ouderen en gehandicapten. Piet de Jong ontving een bijzondere Knooponderscheiding voor zijn inzet.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024