StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:19-03-2024
Bijgewerkt op:19-03-2024 17:10

Informatieavond dementie 4 april 2024

Bron: Anchel Kraan, SWOM (persbericht)
  

Behandel mij als gelijke ook al heb ik de ziekte van Alzheimer
Christa Reinhoudt kreeg op jonge leeftijd de diagnose Alzheimer. Als je op jonge leeftijd dementie krijgt, is het verliesproces ingrijpend. Je staat midden in het leven en wil je bezigheden, rollen en verantwoordelijkheden niet verliezen, thuis of op het werk. Christa vertelt welke impact de ziekte van Alzheimer op haar leven heeft tijdens de maandelijkse informatieavond dementie op donderdag 4 april 2024. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum Sint Joseph en begint om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Christa Reinhoudt was pas 47 toen ze de diagnose Alzheimer kreeg. Zij heeft indertijd Alzheimer Nederland benaderd omdat zij over haar ziekte wil vertellen en ervaringen wil delen. Samen met Saskia Damen van de Dementie Academie bezoekt zij regelmatig Alzheimer Cafés en (informatie)bijeenkomsten in het land. Want zij vindt het belangrijk om te vertellen over haar ervaringen, zoals destijds op haar werk, in haar gezin en haar omgeving. Zij nam ook deel aan de televisieprogramma’s Restaurant Misverstand, Late Night Show met Jeroen Pauw en Libelle TV. “Mensen met dementie kunnen veel langer mee blijven doen dan men denkt” zegt Christa. “Daarom is het belangrijk om je stem te laten horen en je te focussen op wat je nog wel kan”.

Deze informatieavonden zijn interessant voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten, zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en mantelzorger.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024