StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:03-03-2024
Bijgewerkt op:03-03-2024 19:24

Aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

Bron: Gemeente Montfoort
  

Eind februari ontvangt u de gemeentelijke belastingaanslag 2024 per post. De Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) verstuurt en int deze belasting in opdracht van ons.

De gemeenteraad heeft het OZB-tarief vastgesteld. Deze is hetzelfde gebleven als vorig jaar. De gemiddelde WOZ-waarde in onze gemeente is gestegen. Dit maakt dat de belastingaanslag hoger uit kan vallen dan vorig jaar. In een rekenvoorbeeld laten we u zien wat het verschil is tussen de OZB in 2023 en 2024. Op de aanslag vindt u de WOZ-waarde, afvalstoffenheffing, rioolheffing en onroerendezaakbelasting.

 

 

 

 

Gemiddelde WOZ-waarde Montfoort

OZB-tarief (eigen woning)

OZB-heffing

Aanslag 2023 (peildatum 1-1-2022)

€ 370.000

0,1121%

€ 414,77

Aanslag 2024 (peildatum 1-1-2023)

€ 426.000

0,1120%

€ 477,12

 

 

 

Belastingzaken online regelen
Via www.bsr.nl regelt u eenvoudig online uw belastingzaken. Zoals wijzigen doorgeven, automatisch incasso aanvragen, bezwaar maken, een betalingsregeling afsluiten of kwijtschelding aanvragen. Inloggen kan met uw DigiD.

WOZ-waarde te hoog?
Denk u dat de WOZ-waarde van uw woning te hoog is? Omdat er bijvoorbeeld achterstallig onderhoud is? Bekijk altijd eerst het taxatieverslag via de website van BSR. In het verslag ziet u hoe de WOZ-waarde is bepaald.

Vragen
In sommige gevallen neemt u contact met BSR op en in sommige gevallen met de gemeente. Heeft u vragen over de waardebepaling van uw woning (de WOZ-waarde)? Of heeft u vragen over de aanslagbiljet? Neemt u dan contact op met de BSR via 0344 704 704 of ga naar www.bsr.nl. Heeft u vragen over het percentage om tot de OZB-heffing te komen? Of wilt u meer weten over het beleid lokale heffingen van onze gemeente? Neemt u dan contact op met de gemeente via 0348 476 400 of info@montfoort.nl.

Inloopspreekuur 11 maart
Op maandag 11 maart a.s. organiseren we een inloopspreekuur in het Huis van Montfoort waar u met uw vragen terecht kunt. U kunt binnen lopen tussen 14:00 en 17:00 uur en tussen 18:30 en 20:30 uur. Medewerkers van BSR zijn hier dan aanwezig. Komt u naar het spreekuur? Neem dan uw belastingaanslag 2024 mee. Zijn er vragen die niet ter plekke beantwoord kunnen worden, dan noteren we deze en nemen op een later moment contact met u op.

Bezwaar maken
Wilt u bezwaar maken? Dit kan tot 6 weken na de datum van uw aanslagbiljet. U kunt bezwaar maken via de website van BSR. Bezwaar maken via een extern bureau raden we af. Hier zijn hoge kosten aan verbonden. Zelf bezwaar maken is altijd gratis. Ook blijkt het vaker tot een verlaging van de WOZ-waarde te leiden.

Kwijtschelding
Kunt u niet op tijd betalen? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. Heeft u een laag inkomen? Bijvoorbeeld een inkomen op bijstandsniveau of lager? Dan komt u misschien in aanmerking voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Ga hiervoor ook naar www.bsr.nl.

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024