StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:23-02-2023
Bijgewerkt op:23-02-2023 11:47

Medewerking van provincie Utrecht voor de realisatie van 200 woningen in De Bleek

Bron: Gemeente Montfoort
  

Gemeente Montfoort krijgt medewerking van de provincie Utrecht om de eerste 200 nieuwbouwwoningen in plan De Bleek in Montfoort te gaan realiseren. De provincie heeft dit bekend gemaakt in haar ‘Ontwerp Provinciaal programma Wonen en Werken’ dat zij op 22 februari heeft gepubliceerd. Hiermee komt gemeente Montfoort opnieuw een stap dichterbij het halen van de woningbouwopgave van ten minste 430 woningen voor 2030.

Woningbouwlocatie De Bleek ligt buiten de bebouwde kom. Daarom is goedkeuring van de provincie Utrecht nodig. Zij wil medewerking verlenen aan de eerste fase van uitbreidingslocatie De Bleek. In deze fase gaan we 200 woningen realiseren. De woningen komen aan de zuidkant van het plangebied, vlakbij de Tiendweg.

Ter inzage
Vanaf 1 maart 2023 ligt het ‘Ontwerp Provinciaal programma Wonen en Werken’ van de provincie voor 6 weken ter inzage. Tijdens deze periode is er de mogelijkheid om op dit ontwerp te reageren bij de provincie Utrecht. Aankomende zomer stelt het college van Gedeputeerde Staten het provinciaal programma definitief vast.

Woningen in verschillende segmenten
Tweederde van de woningen, die in deze fase gerealiseerd gaan worden, valt binnen het segment betaalbaar. Er komen circa 65 sociale huurwoningen, circa 70 woningen voor koop onder 355.000 euro v.o.n. of huur tot 1.000 euro per maand en circa 65 woningen in het duurdere segment.
Rob Jonkers, wethouder Ruimte: “Medewerking van de provincie is een belangrijke mijlpaal waarmee we een stap dichterbij het realiseren van woningen in onze gemeente zijn. We hebben veel woningzoekenden in onze gemeente, daarom ben ik er trots op dat is afgesproken met de provincie en de ontwikkelaars dat een groot deel van deze woningen betaalbaar wordt. Ook draagt De Bleek bij aan het behouden van voorzieningen en de vitaliteit van de gemeente. Ik kijk uit naar de volgende stap voor de bouw van een mooie en duurzame wijk in Montfoort.”

Planning en vervolgstappen
In de afgelopen twee jaar heeft de gemeente, in samenwerking met de projectontwikkelaars, de belangrijkste voorbereidingen getroffen. Daarom kunnen we nu snel met de uitvoering starten. Na dezomer wordt het bestemmingsplan aan de gemeenteraad aangeboden. We verwachten met de eerste werkzaamheden in het veld, het zogenaamde ‘bouwrijp maken’, te kunnen start in het eerste kwartaalvan 2024. De verwachting is dat we met de bouw van de eerste woningen in het derde kwartaal van 2024 kunnen beginnen.

Aanmelden woningzoekenden
Vanaf nu kunnen woningzoekenden zich als belangstellende aanmelden op de website www.nieuwbouw-debleek.nl. Klik op de ‘houd me op de hoogte’-button om aan te melden voor de nieuwsbrief. Wie zich aanmeldt, ontvangt altijd als eerste de meest actuele informatie over de verschillende typen woningen, prijzen, inschrijvings- en toewijzingsprocedures en start van de verkoop.

Goedkeuring andere uitbreidingslocaties
Iedere twee jaar publiceert de provincie Utrecht het ‘Ontwerp Provinciaal programma Wonen en Werken’. Eerder kregen we al goedkeuring van de provincie voor het uitbreidingsplan Park Rapijnen (Linschoten) en Hofwijk-Lindeboomsweg (Montfoort). Samen met de ontwikkelaars werken we aan de plannen voor deze locaties. Voor het vervolg van De Bleek is de verwachting dat de provincie later ook de ontwikkeling van de rest van De Bleek zal goedkeuren, oftewel De Bleek fase 2.

Meer informatie?
De actuele status en uitgebreidere omschrijving van de (woningbouw)projecten vindt u via www.montfoort.nl/projecten.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024