StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:16-02-2023
Bijgewerkt op:16-02-2023 10:52

Alle 61 speelplekken rookvrij in gemeente Montfoort

Bron: Gemeente Montfoort
  

Alle 61 openbare speelplekken in Linschoten en Montfoort worden rookvrij. De speelplekken aan het Uilenbosje en Voorvliet in Linschoten zijn sinds woensdag 15 februari officieel rookvrije speelplekken. Ook de andere openbare speelplekken krijgen dit jaar een bord of tegel van de ‘rookvrije  generatie’. Zo vraagt de gemeente iedereen om de speelplekken voortaan rookvrij te houden. Wethouder Sport en Volksgezondheid Kees van Dalen plaatste het eerste bord en de tegel, waarmee bezoekers kunnen zien dat op de speelplekken niet gerookt mag worden.

Wethouder Kees van Dalen: “Om bij te dragen aan de gezondheid van onze inwoners is een gezonde omgeving van groot belang. Het rookvrij maken van speelplekken is daarin een belangrijke stap. Alle kinderen moeten kunnen spelen en opgroeien in een gezonde omgeving en het goede voorbeeld krijgen. Het plaatsen van bordjes met ‘rookvrije generatie’ helpt om mensen bewust te maken dat ze beter niet kunnen roken in de buurt van kinderen. Het kan ook een steuntje in de rug zijn om anderen die toch roken bij de speelplek aan te spreken.”

De gemeente wil dat steeds meer plekken waar kinderen komen rookvrij zijn. Naast speelplekken gaat het om bijvoorbeeld sportaccommodaties en bushaltes. Op dit moment is er geen landelijke wet- of regelgeving voor een rookvrije speelplek en er is voorlopig geen sprake van een verbod.

Rookvrije generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving, waarin opgroeiende kinderen beschermd worden tegen tabaksrook en tegen de verleiding om te gaan roken. Daarom draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024