StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:06-12-2022
Bijgewerkt op:06-12-2022 09:34

Koop de kalender van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. en draag bij aan de castratie en sterilisatie van verwilderde katten

Bron: Dierenhulpverlening Woerden e.o.
  

Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen en wil je meteen een goed doel steunen? Dat kan! Vanaf 10 december verkoopt Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. online, in het dierenasiel én op de kerstmarkt in Harmelen namelijk een toffe kalender. Met de opbrengst kan de stichting zwerf- & verwilderde katten in de regio castreren en steriliseren, en zo het aantal zwerfkittens terugbrengen. Help je mee?

Op verschillende plekken in onze regio leven verwilderde katten. Alleen of in een groep van gemiddeld 5 tot soms wel 15 of meer. Deze katten zijn buiten geboren en opgegroeid of hebben ooit een huis gehad, maar leven inmiddels al lange tijd op straat. Hierdoor kunnen ze niet meer aarden in een huis, maar zorgen jaarlijks wel voor een heleboel nakomelingen.

Veel van deze kittens komen vervolgens bij Stichting Dierenhulpverlening in de thuisopvang terecht. Dit jaar waren dat er meer dan 160. De opvanggezinnen van de stichting zorgen ervoor dat de kittens de nodige (medische) zorg krijgen en brengen ze groot tot dat ze oud en gezond genoeg zijn voor adoptie. Alleen neemt het aantal zwerfkittens ieder jaar toe. Daarentegen wordt het aantal adoptieadressen elk jaar kleiner. Dit zorgt ervoor dat het aanbod groter is dan de vraag en veel kittens lang moeten wachten op een thuis.

Eén poes kan in een jaar tijd al gauw drie nestjes krijgen. Dan komt neer op gemiddeld 18 kittens per jaar. Een snelle rekensom laat ons zien dat twee ongecastreerde katten in vier jaar tijd kunnen zorgen voor een populatie van maar liefst 20.000 katten. Het is dus belangrijk dat zwerf- & verwilderde katten zo snel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd worden. Alleen dan kunnen we het aantal zwerfkittens terugdringen.

Daarom komt Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. tijdens de Christmas Challenge van Stichting Dierenlot in actie. Met de verkoop van een eigen kalender én speciale fotomomentjes voor uw kinderen halen zij geld op om de castratie en sterilisatie van de zwerf- & verwilderde katten in de regio mogelijk te maken. Daarnaast wordt al het geld dat de stichting tijdens de Christmas Challenge ophaalt door Stichting Dierenlot verdubbeld.

Wil jij nu zo’n toffe kalender kopen voor jezelf óf om cadeau te doen, en zo Stichting Dierenhulpverlening helpen? Vanaf 10 december kun je voor het kopen van de kalender terecht in het dierenasiel in Harmelen (Reijercopse Overgang 5) of nu al online op www.arkelchristmasstation.nl/project/kittens of www.dierenhulpverleningwoerden.nl/.....

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024