StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:01-10-2022
Bijgewerkt op:01-10-2022 09:20

Mantelmeeuw-Korenfestival met acht koren uit Groene Hart op Woerdense Kazerneplein

Bron: De Mantelmeeuw
  

Acht zangkoren uit het Groene Hart krijgen zaterdag 8 oktober een hele dag lang een podium op het Kazerneplein in Woerden.

Samen zingen ze de sterren van de hemel in het Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg in Woerden) Woerdenaren en bezoekers gratis aanbiedt.  De koren treden, in een mix van muziekstijlen, op van 10.30 tot 17.30 uur.

Het Korenfestival wordt altijd druk bezocht. De Mantelmeeuw organiseert het om de paar jaar om mensen te verbinden door muziek. Samen genieten van muziek is synoniem voor genieten van het leven, maar ook voor: er niet alleen voor staan, zorgen vóór en omkijken naar elkaar.

Onder het motto ‘Voices for hospices’ vraagt De Mantelmeeuw zo aandacht voor de wereldwijde hospicebeweging en meer specifiek de terminale zorg door vrijwilligers bij mensen thuis en in het hospice aan de Woerdense Meeuwenlaan.

Gevarieerd repertoire

Om 10.30 uur gaan de koren los in de intieme setting van het Kazerneplein.  ’s Morgens staan de koren Sterk Spul, Rhythm & Friends en Decolores op het programma. ’s Middags is het podium voor popkoor  ’t Klooster, het koor Ludiek, Vocalgroup Lsia, popkoor Njoy en het zeemanskoor Bravour.

De koren zingen elk hun eigen, heel afwisselende repertoire. Dat varieert van wereldmuziek tot zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Voor elke muziekliefhebber is op het Kazerneplein zaterdag 8 oktober iets moois te beluisteren. Het Korenfestival eindigt rond 17.20 uur met een samenzang  met het publiek en de aanwezige koren.

Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met hun royale steun voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de zesde keer in haar bestaan kan organiseren.

Veel te beleven

Rondom de kooroptredens is op het Kazerneplein nog meer te beleven. De restaurants rond het Kazerneplein zetten gezellige zitjes klaar, waar de bezoekers van het festival zelf een drankje kunnen bestellen.

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden (tevens ambassadeur van De Mantelmeeuw) opent het festival om 10.30 uur. In kramen op en bij het Kazerneplein is onder meer informatie te vinden over het hospice en de thuiszorg door Mantelmeeuw-vrijwilligers. Ook zijn er leuke unieke kunstwerkjes te koop, speciaal voor De Mantelmeeuw gemaakt door kunstenaars van de Woerdense Kunstkring.

Kunst voor nieuwe donateurs

Vrijwilligers van de Mantelmeeuw lopen door het Woerdense centrum  om mensen te interesseren vriend te worden van het hospice. Vrienden zijn donateurs die voor een klein bedrag (minimaal € 20,- per jaar) het hospice willen steunen en bijdragen aan de instandhouding en exploitatie.

De Mantelmeeuw is bezig met de ontwikkeling van een nieuw hospice.  Onder het motto ‘Bouw mee aan de nieuwe Mantelmeeuw’ is financiële steun de komende jaren extra hard nodig. Nieuwe donateurs die jaarlijks minimaal € 25,- doneren krijgen als blijk van waardering voor hun steun een uniek, klein kunstwerkje. 

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring.

Meer informatie over het programma op 8 oktober is binnenkort te vinden op de website van de Mantelmeeuw  www.demantelmeeuw.nl.

Koren uit de regio zingen op het Kerkplein in Woerden (foto: Hans Pieters | HaPe media)

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024