StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:29-08-2022
Bijgewerkt op:29-08-2022 11:09

Rian Baas wint in Polsbroekerdam en één Hollandse winnaar op Jeugd NK Polsstokverspringen

Bron: Media PBHolland, foto Erik van Kordelaar:
  

Afgelopen zaterdag vond het Jeugd NK Polsstokverspringen plaats in Winsum (Friesland). Er mochten 40 kinderen meedoen in de categorieën jongens en meisjes t/m 10 jaar, en jongens en meisjes van 11 t/m 12 jaar. 
De wedstrijd werd versprongen onder mooie omstandigheden en uiteindelijk wist Joep Verkleij (Papekop) te winnen bij de jongens t/m 10 jaar. In zijn laatste sprong landde hij op 8.96 meter, waardoor hij de krans om zijn nek kreeg. Leon Cazant (Kockengen) stond naast Joep op het podium, hij werd derde met 7.88 meter. 

Bij de jongens 11 t/m 12 jaar hadden de Hollandse springers het lastig. Er was stevige concurrentie uit Friesland, maar Jarmo Timmens (Haarzuilens) sprong knap naar een derde plek (9.62 meter). Bij de meisjes t/m 10 jaar werd Jonna van der Schaft (Woerden) derde. Ze maakte een mooie sprong en zette een afstand neer van 7.63 meter. 
In de categorie meisjes 11 t/m 12 jaar stonden er twee Hollandse meisjes op het podium. Sanne Hoogenboom (Linschoten) werd tweede en Julia van der Kleij (Bodegraven) werd derde. Het was een prachtige middag met veel mooie sprongen. 

Eerder in het weekend, op vrijdagavond, werd er in Polsbroekerdam gesprongen om de Uw Groene Vakwinkel-Bokaal. Tijdens het Hollands Kampioenschap scherpten de springers verschillende records aan, maar op vrijdagavond kwam de wedstrijd niet zo los. 
Een lastige noorderwind maakte het voor de springers lastig om topafstanden neer te zetten. Rian Baas (Gouda) kwam al in zijn eerste sprong tot 19.81 meter. Jaco de Groot (Kamerik) kwam op het HK tot 22.16 meter, maar dit lukte op vrijdagavond niet. Zijn 19.22 meter was slechts voldoende voor een derde plaats. Erwin Timmerarends (Bodegraven) werd tweede met 19.26 meter. 

Bij de dames was het verrassend genoeg Julia van Eijk (Haastrecht) die er met de winst vandoor ging. In haar tweede sprong kwam ze tot een afstand van 14.81 meter, waarmee ze Laura Maaijen (Haastrecht) achter zich liet (14.41 meter). Kimberley Slootjes (Haastrecht) completeerde het podium en sprong 14.16 meter. Zo werd het een Haastrechts feestje bij de dames in Polsbroekerdam. 

In de overige categorieën waren het de leiders van het ABZ De Samenwerking-klassement die er met de winst vandoor gingen. Junior Reinier Overbeek (Benschop) kwam tot 18.53 meter, Wessel Schenk (Schoonhoven) kwam bij de jongens tot 17.56 meter en Thalina van der Wind (Snelrewaard) kwam tot 14.23 meter. 
Zij zijn dus ook goede kanshebbers voor het Nederlands Kampioenschap, dat aankomende zaterdag (3 september) zal plaatsvinden in Linschoten. Meer informatie is te vinden op www.pbholland.com 

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024