StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-01-2022
Bijgewerkt op:27-01-2022 21:29

Veel belangstelling voor meedenkavonden De Bleek en Doeldijk

Bron: gemeente Montfoort
    

 

Op dinsdagavond 18 januari en donderdagavond 20 januari vonden online meedenkavonden voor respectievelijk de locaties De Bleek en Doeldijk plaats. Door de nu geldende coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Er was veel belangstelling van omwonenden, woningzoekenden en andere geïnteresseerden. Voor De Bleek meldden zich ruim 200 belangstellenden en voor Doeldijk circa 200.

Woningbouw is nodig om de gemeente vitaal te houden en onze inwoners een plek te geven. Om zo voldoende mensen te hebben voor winkels, voor verenigingen, voor kerken. Daarmee blijft Montfoort een levendige gemeenschap. Wethouder Ten Hagen, ruimtelijke ordening, was aanwezig bij beide meedenkavonden om vragen van inwoners te beantwoorden. Ten Hagen: “De locaties De Bleek en Doeldijk lenen zich goed voor woningbouw. De gemeenteraad heeft de keuze gemaakt om deze twee locaties als eerste te gaan ontwikkelen. Ik ben blij met de enorme belangstelling voor beide meedenkavonden. We hebben veel aanwezigen gehoord. Veelal staan ze positief tegenover de ontwikkeling van beide locaties. Er zijn ook zorgen geuit en ideeën en suggesties binnen gekomen, waar we mee aan de slag gaan.”

De belangstellenden werden met een video geïnformeerd waarom deze locatie wordt ontwikkeld, wat de uitgangspunten zijn voor het stedenbouwkundig ontwerp en hoe het proces eruit ziet. Er was veel ruimte om vragen te stellen via de chat. Veelal zijn de vragen ook direct beantwoord door de gemeente, BPD en KuiperCompagnons, het bureau dat het stedenbouwkundig ontwerp gaat maken. 

Woningbouw beide locaties
Woningzoekenden stelden met name vragen over het soort woningen dat voorzien is. De gemeenteraad heeft besloten dat 30% sociale woningbouw moet zijn en daarnaast 25% betaalbare woningen in huur of koop. Woningen voor starters zijn ook voorzien. Krijgen de inwoners uit Montfoort voorrang op een woning? De locaties zijn niet uitsluitend voor inwoners van Montfoort bedoeld. Wel start de campagne lokaal, met lokale kranten en makelaars om zo de inwoners een grotere kans te geven op een woning. Ook zijn er sinds kort mogelijkheden om inwoners van de gemeente voorrang te verlenen bij toewijzing van woningen. De gemeente onderzoekt nog in hoeverre deze regels in de projecten toegepast kunnen worden.

Omgeving De Bleek
Omwonenden hadden met name vragen over de impact op het landschap, hun eigen woning of uitzicht. Hoe gaat het bijvoorbeeld met de verkeersontsluiting voor de nieuwe wijk? Er is contact met de provincie Utrecht over wat wel en niet is toegestaan en er loopt een verkeersonderzoek. Wat betreft flora en fauna loopt er momenteel ook een onderzoek. De uitkomsten worden meegenomen bij het maken van het stedenbouwkundig ontwerp en zijn straks onderdeel van het bestemmingsplan. Worden woningen langs het plangebied minder waard? Indien woningeigenaren denken dat zij financiële schade lijden als gevolg van de planontwikkeling is er een mogelijkheid om een zogenaamd planschadeverzoek in te dienen nadat het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld.

Plangebied Doeldijk
De wethouder gaf deze avond aan: “Het wordt een wijk met een bijzonder accent, waarbij het woningaanbod heel divers is. Zo kijken we op deze locatie naar diverse doelgroepen: ouderen, zorgbehoevenden, mensen met lagere inkomens. Dit zowel in huur- als koopwoningen. Hoe het plan er exact uit komt te zien, is nog niet besloten.” Er zijn zorgen geuit dat het plangebied lager ligt, hier wordt zorgvuldig naar gekeken. Voor de ontsluiting van het verkeer wordt gekeken naar mogelijkheden via de noordkant van het plan (IJsselveld). Met omwonenden en bedrijven gaan de gemeente en samenwerkende partijen graag in gesprek bij zorgen, vragen of suggesties die ze hebben.

Vervolgstappen
Deze online avonden waren de eerste in een reeks van drie avonden. Heeft u zorgen, ideeën of suggesties die u wilt delen. Dan kunt u via de speciale websites www.wonenindebleek.nl en www.wonenindoeldijk.nl in contact komen met de partijen, ook als u in gesprek wilt. Een tweede reeks meedenkavonden zal over circa vier weken plaatsvinden.

    Meer berichten in deze categorie:
Fiets/voetgangersbrug park Montfoort dicht t/m dinsdag 6 juni (05-06-2023)
HDSR gestart met dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop (05-06-2023)
Overlijden oud-wethouder Jan Vlaar (01-06-2023)
Groot onderhoud N210 bij Benschop door provincie Utrecht (30-05-2023)
Vaarweg Lange Linschoten van en naar Oudewater afgesloten tot 3 juni door werkzaamheden (26-05-2023)
Afsluiting fiets/voetgangersbrug park Montfoort door renovatiewerkzaamheden (26-05-2023)
Ophalen grof tuinafval (26-05-2023)
Parkeerplaats aan Joop Westerweelstraat is klaar (19-05-2023)
Nieuwe aannemer groenonderhoud Montfoort (17-05-2023)
Raadsvergadering 30 mei 2023 (17-05-2023)
Draaibrug Montfoort weer in gebruik (17-05-2023)
Nabetaling energietoeslag (16-05-2023)
Ontwikkelingen wegdek Lindeboomsweg en Noord Linschoterdijk (15-05-2023)
Kamers met aandacht gezocht voor jongeren (15-05-2023)
Gezocht Junior Cyber Agents (11-05-2023)
Pand aan Keizerstraat 1-3 in Montfoort krijgt monumentenstatus (11-05-2023)
In gesprek met woonwagenbewoners in Montfoort en Linschoten (09-05-2023)
Aangehouden drugsdealer krijgt last onder dwangsom (03-05-2023)
SchuldHulpMaatje Montfoort-Linschoten gestart op 1 mei (02-05-2023)
Wegonderhoud kruising Slotlaan-Achthoven West 8 en 9 mei (02-05-2023)
Raadsvergadering gemeente Montfoort 24 april 2023+ besluiten (02-05-2023)
Raadscommissie vergaderingen, 16 mei 2023 (26-04-2023)
Lintjes in Montfoort (26-04-2023)
Tijdelijke verkeersmaatregel binnenstad Montfoort i.v.m. Koningsdag (24-04-2023)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023