StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-01-2022
Bijgewerkt op:08-01-2022 10:33

Parkeerplaatsen nabij Heeswijkerpoort Montfoort

Bron: Gemeente Montfoort
    

Op maandag 10 januari 2022 starten we met de aanleg van de 12 extra parkeerplaatsen op Heeswijkerpoort. Ook de bestaande 11 parkeerplekken gaan we opnieuw bestraten. De uitvoering duurt ongeveer 3 weken, onder voorbehoud van goede en vorstvrije weersomstandigheden. Tijdens deze werkzaamheden kunt u de parkeerplaats niet gebruiken. We verzoeken u om uit te wijken naar parkeerplekken in de buurt.

Wat gaan we doen?
We gaan 12 extra parkeerplaatsen aanleggen en de huidige parkeerplekken opnieuw bestraten. Zo zorgen we ervoor dat het straks één geheel is. Ook kunnen we hierdoor de afwatering meteen goed regelen. De afwatering van de nieuwe parkeerplaats vindt plaats op de gracht en niet op het riool, waardoor de straat, ook bij hevige buien, droog blijft en het systeem niet onnodig belast wordt. Rond de parkeerplaats komen nieuwe wandelpaden, die aansluiten op de bestaande paden en routes door het park.

Wat vooraf ging
De uitbreiding van de parkeerplaats Heeswijkerpoort is onderdeel van de eerste fase van het uitvoeringsprogramma Binnenstad. Hierin is vastgesteld dat aan de oostkant van de binnenstad 30 extra parkeerplekken moeten komen om de parkeerdruk in de binnenstad te verlagen.

Via het platform BUURbook hebben we met velen van u gesproken over geschikte locaties voor deze 30 parkeerplekken. Voor Heeswijkerpoort bleek 12 het maximaal haalbare extra parkeerplekken, omdat we het groen en de bomen wilden behouden. Helaas heeft de gemeente onlangs wel moeten besluiten om de grote wilg te kappen. De boom bleek bij de jaarlijkse snoeironde te slecht om te handhaven. De overige parkeerplekken worden achter de begraafplaats aan de overzijde van de provinciale weg gerealiseerd. Uitvoering hiervan volgt later. 

Op de tekening ziet u de nieuwe situatie. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Michael Hummel of Bas Mulder via 0348-476400 of binnenstad@montfoort.nl.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024