StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:04-01-2022
Bijgewerkt op:04-01-2022 11:02

Dromen krijgen vorm

Bron: www.kernmetpit.nl
    

Kern met Pit stimuleert zo de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Wandelingen door de tijd in het stadspark Montfoort

U kunt stemmen op dit Montfoortse project op www.kernmetpit.nl tot tot 17 januari.

Mensen ondanks Corona laten wandelen door de tijd. Na het succesvolle plukfeest en de publicatie van ons boek zetten we komend jaar het project voort met medewerking van Museum De Knoperij in Montfoort. We gaan wandelsite www.tempasio.nl uitbouwen, rondleidingen en een tentoonstelling realiseren!

Beginsituatie
We bevinden ons dankzij de inspanningen van afgelopen jaar in een gevorderd stadium. Afgelopen jaar hebben we ondanks Corona een plukfeest en een boek weten neer te zetten. Hierdoor is bij veel mensen het park en haar geschiedenis meer gaan leven. Nog altijd komen er nieuwe weetjes boven die we nu niet meer in het boek maar op de site verwerken. We zijn hierdoor voor de beginsituatie van deze editie 2021 vol haalbare en mooie plannen. Zoals hierboven genoemd zijn we al ver met het verzamelen van foto's en materiaal voor een tentoonstelling in het stadsmuseum 'De Knoperij', staat de website met de wandelingen door de geschiedenis al grotendeels overeind, hebben we de expertise en gelegenheid om een tweede plukfeest te realiseren en kijken we uit naar het adverteren van de wandelingen door de geschiedenis onder leiding van de schrijver van ons boek, Dirk de Jong.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Wij bieden verbinding en inzicht in de geschiedenis van ons groene stadshart. Vele mensen wandelen er dagelijks met hun hond of naar hun werk maar hebben geen weet van de historie en de fantastische verhalen die er leven. Zij bewandelen het Bospad, maar weten veelal niet dat het al in de vroege middeleeuwen is neergelegd! De lokale verhalen zijn van belang geweest voor de vorming van de stad. Inmiddels staat er op het terrein van de kinderboerderij een miniatuur molen met de naam van de dame die sterk verbonden bleek met het park. Zij was anders nooit zo mooi herdacht. Afgelopen jaar hebben we in het boek de nadruk gelegd op de natuur en de dieren in het park, deze editie willen we de geschiedenis en het wandelen meer aandacht geven.

Onderdeel van een groter geheel
Dat is het afgelopen jaar vanzelf gegroeid door de contacten met de Stichting Oud Montfoort en vele andere Montfoortenaren, onder wie een aantal hobby fotografen. Het is zeer denkbaar dat ons initiatief meer mensen zal aantrekken die er deel van kunnen uitmaken.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Het plukfeest was ondanks Corona een succes dat we graag willen gaan uitbouwen. Een aantal plannen hebben we door de pandemie niet kunnen uitvoeren, zoals een presentatie van foto's en het boek in het bejaardentehuis. Ook een speurtocht door de geschiedenis van het park voor de jeugd is nog niet gelukt. Dankzij de site kan iedereen die het leuk vindt door het park te wandelen als 'reis door de tijd'! Het leuke is dat het zeer korte wandelingen zijn die je ook achter elkaar kunt lopen of gewoon lekker thuis kunt lezen via de site. Het is de bedoeling dat er ook begeleide wandelingen komen met een gids. De wandelingen beginnen in de winter rond het jaar 1300 en eindigen in de herfst in het jaar 2021. De foto's van Montfoortse amateurfotografen volgen de seizoenen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Binnen de gemeente wordt nu gewerkt aan het samenstellen van een Cultuur Historische Waarden Kaart (CHWK). Daar zal zeker het stadspark in opgenomen moeten worden. In de werkgroep die deze CHWK gaat opleveren zit ook een 'bomendeskundige', met veel kennis over bomen in Montfoort en Linschoten. Wij zouden de werkgroep graag op de hoogte stellen van onze activiteiten.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja, in het park bevinden zich de fundamenten van een middeleeuwse toren die in 1977 is afgebroken. Mogelijk kan Arcadis helpen bij het terugvinden van de fundamenten. Mogelijk kunnen deze in de toekomst worden blootgelegd om de geschiedenis te laten leven. Daarnaast is het denkbaar dat we voor de site interviews houden met de ingenieurs die in de jaren zeventig betrokken waren bij de aanleg van het stadspark van Montfoort, dat is aangelegd door de KNMH.

.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022