StartpaginaProgrammeringRSMKerst radiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:14-11-2021
Bijgewerkt op:14-11-2021 11:20

Gemeente Montfoort is stap dichter bij bouw van huizen op De Bleek en Doeldijk

Bron: Dafne Brouwer ,communicatieadviseur Gemeente Montfoort
    

De gemeenteraad heeft op maandag 8 november unaniem besloten om uitbreidingslocaties De Bleek en Doeldijk als eerste uit te gaan werken en het participatietraject in gang te zetten. Bouwtrajecten zijn langlopende trajecten, maar we zetten nu stappen in de voorbereiding, zodat over een aantal jaren de bouw gestaag op gang komt. Hiermee zijn we weer een stap dichter bij de bouw van huizen in Montfoort.

Starten met uitwerking De Bleek en Doeldijk

De Bleek en Doeldijk zijn kansrijke locaties voor het bouwen van woningen. Juist de combinatie van beide locaties is interessant: De Bleek voor een breed en gevarieerd aanbod van woningen in alle segmenten en Doeldijk voor bijzondere woonvormen zoals zorg en centrumgerichte functies. Binnenkort starten we met het participatietraject voor omwonenden en andere belanghebbenden. Daarnaast gaan we afspraken vastleggen over de samenwerking met de ontwikkelaars.

IJsselvreugd en Heeswijk-Tiendweg

De locatie IJsselvreugd wordt nu niet ontwikkeld, maar is wel vastgelegd als alternatief voor het geval een andere locatie afvalt of als toekomstige uitbreidingslocatie. Het is niet noodzakelijk om drie locaties gelijktijdig in uitwerking te nemen. Heeswijk-Tiendweg is de minst geschikte uitbreidingslocatie en die laten we nu vervallen.

In 2040 circa 1.000 extra woningen

In de woningbouwopgave is afgesproken dat er 430 extra woningen moeten worden gebouwd in de periode tussen 2019 en 2030. Dit is nodig voor het behoud van de vitaliteit van onze kernen en sluit aan bij de toenemende vraag. Het is te verwachten dat er ook voor de periode na 2030 extra woningen nodig zullen zijn. Op deze behoefte moeten we ons nu vast voorbereiden, we gaan daarom uit van circa 1.000 extra woningen tussen 2019 en 2040.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022