StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-06-2021
Bijgewerkt op:11-06-2021 11:37

Herstelplan na verscherpt preventief toezicht Provincie Utrecht: nog geen sluitende meerjarenbegroting

Bron: gemeente Montfoort
    

De commissie Financiën bespreekt op dinsdag 22 juni het herstelplan dat we hebben gemaakt in opdracht van de provincie Utrecht. Dat was nodig, omdat we in 2020 een meerjarenbegroting presenteerden die niet sluitend was. Daardoor plaatste de provincie ons onder verscherpt preventief toezicht. In het herstelplan moeten we aangeven welke maatregelen we nemen om de meerjarenbegroting vanaf 2022 structureel sluitend te krijgen én te houden.

De belangrijkste conclusie van het herstelplan is dat we weliswaar de begroting voor dit jaar en voor 2022 sluitend kunnen krijgen, maar voor de jaren 2023 en 2024 (nog) niet. Dat laatste komt doordat we voor die jaren nú geen besluiten willen nemen die we later niet meer terug kunnen draaien. Dat is een bewuste keuze van ons, mede ingegeven omdat we de kwantiteit en de kwaliteit van onze dienstverlening in stand willen houden en onze voorzieningen niet willen afschalen.

Voor de jaren 2023 en 2024 zijn er externe, variabele factoren die mogelijk onze begroting positief beïnvloeden. Zo is het nog wachten op de definitieve herijking van het Gemeentefonds, de compensatie Jeugdzorg, de kabinetsformatie, de discussie over de mate van decentralisatie van taken (en dan vooral in het sociaal domein), de discussie over de uitvoeringskosten van de Omgevingswet en de compensatie voor decentrale overheden die nodig is om de kosten uit het Klimaatakkoord te compenseren.

Na behandeling in de commissie Financiën bespreekt de gemeenteraad het herstelplan op maandag 5 juli, waarna het plan naar de provincie wordt gestuurd. De provincie beoordeelt vervolgens of het herstelplan voldoende is om het preventief verscherpt toezicht te schrappen. We verwachten dat de provincie dit niet zal doen, omdat we nog geen sluitende begroting voor 2023 en 2024 kunnen overleggen.                                                                                             

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024