StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:03-03-2021
Bijgewerkt op:03-03-2021 16:49

Informatie Tweede Kamer verkiezingen

Bron: gemeente Montfoort
    

Op 15, 16 en 17 maart aanstaande vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. In verband met de corona-pandemie zijn sommige dingen nét even anders dan gebruikelijk bij verkiezingen. Veel informatie staat op de stempas (of stempluspas) die u inmiddels heeft ontvangen als u stemgerechtigd bent. Deze week krijgt u ook de kandidatenlijst thuis in de brievenbuis en ook daar vindt u veel relevante informatie.  

Online kunt u alles over de aanstaande verkiezingen vinden op www.montfoort.nl/verkiezingen en www.elkestemtelt.nl

We zetten een paar belangrijke zaken voor u op een rijtje.

  • Kiezers vanaf 70 jaar: stemmen mag ook per brief!

Als u 70 jaar of ouder bent, dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Alles wat u nodig heeft om uw stem uit te brengen ontvangt u thuis. Een envelop met uw stempluspas en vragen over een gezondheidscheck heeft u inmiddels ontvangen. Met deze stempluspas kunt u uw stem uitbrengen in het stemlokaal, of iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen of uw stem per brief uitbrengen. Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief uitbrengen.
Hoe het stemmen per brief werkt kunt u ook bekijken op een filmpje via www.montfoort.nl/verkiezingen onder ‘hoe stem ik per brief’.  

  • Drie dagen stemmen

Vanwege corona is het mogelijk op drie dagen uw stem uit te brengen. Normaal gesproken vinden verkiezingen op een woensdag plaats (dit jaar 17 maart) en kan alleen op die dag worden gestemd. Nu kan dat, vooral voor risicogroepen, ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart. In onze gemeente zijn daarvoor op maandag en dinsdag twee stembureaus tussen 07.30 en 21.00 uur open: In Montfoort is dat Zalencentrum St. Joseph (Heiliglevenstraat 4), in Linschoten Sporthal De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24.   

  •  Gewijzigde stemlocaties

In verband met de coronamaatregelen kunnen we niet altijd de voor u vertrouwde stembureaus gebruiken. Daarom richten we op woensdag 17 maart in Montfoort twee stembureaus in op de locatie Sporthal Hofland 2. In Linschoten zijn in sporthal De Vaart die dag ook twee stembureaus ingericht.

De overige locaties vindt u op de kandidatenlijst en op www.montfoort.nl/verkiezingen

  •  Stempas kwijt of niet ontvangen?

Vraag zo snel mogelijk een nieuwe aan bij ons aan. Dat kunt u schriftelijk of mondeling doen tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur!

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022