StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-12-2020
Bijgewerkt op:17-12-2020 16:42

Gemeente onder verscherpt preventief toezicht provincie

Bron: gemeente Montfoort
    

De gemeente Montfoort komt per 1 januari 2021 onder verscherpt preventief toezicht van de Provincie. Dat komt omdat we onze begroting voor 2021 niet meer reëel structureel sluitend kunnen krijgen. De belangrijkste reden hiervoor is dat we als gemeente steeds meer taken moeten uitvoeren waarvoor we niet voldoende financiële compensatie krijgen vanuit het Rijk.

Het doel van verscherpt preventief toezicht is om te voorkomen dat onze financiële situatie (nog verder) verslechtert. Tegelijkertijd betekent het verscherpt preventief toezicht niet dat de gemeente ‘op slot’ gaat. Er moet ruimte blijven om de opgaven waar we voor staan uit te kunnen voeren.

Om uitgaven te kunnen blijven doen, stellen Gedeputeerde Staten (GS) wel een toezichtregime vast. Hierin staat onder andere welke uitgaven we zonder goedkeuring van GS mogen doen en voor welke uitgaven goedkeuring nodig is.

Op 15 december heeft gedeputeerde de heer Robert Strijk ons ook gevraagd om een herstelplan op te stellen. Dit plan moet (uiterlijk) binnen twee keer drie maanden bij de provincie worden ingediend.

In het herstelplan moeten we aangeven welke maatregelen we nemen om de meerjarenbegroting vanaf 2022 structureel sluitend te krijgen én te houden. Als de provincie oordeelt dat we aan deze voorwaarden voldoen, dan kan de begroting alsnog worden goedgekeurd en wordt het toezichtsregime verlicht. 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022