StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:30-11-2020
Bijgewerkt op:30-11-2020 12:19

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert digitale bewonersavond baggeren Hollandsche IJssel

Bron: gemeente Montfoort
    

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel baggeren. Aannemer J.P. Schilder BV uit Ursum voert het werk uit en start in december 2020 in Willeskop. Daarna (tot april 2021) volgt de Doorslag in Nieuwegein tot Achthoven- Oost in Montfoort. Na het vaarseizoen volgt het gedeelte van Montfoort tot en met Haastrecht. Op 3 december 2020 om 20:00 uur organiseert het waterschap een digitale informatiebijeenkomst via Zoom voor bewoners en geïnteresseerden uit Montfoort, Willeskop, Nieuwegein en IJsselstein.

Tijdens deze bijeenkomst informeren zij u over de planning en de werkwijze. U kunt zich hiervoor aanmelden op de website www.hdsr.nl/ghij of via een e-mail naar baggerenghij@hdsr.nl. Daarna ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen aan de bijeenkomst. U heeft hiervoor geen extra software nodig. Een computer of laptop met goede internetverbinding is voldoende. Verdere instructies ontvangt u na aanmelding. 

Planning werkzaamheden

De planning van het werk is als volgt:

- Fase 1: proefvak Willeskop (tussen Montfoort en Oudewater) - december 2020.

- Fase 2: Doorslag Nieuwegein tot Camping De Voormolen en vanaf Camping de Voormolen tot Achthoven-Oost ter hoogte van huisnummer 46 in Montfoort- januari tot april 202. 

- Fase 3: Montfoort t/m Haastrecht - 1 oktober 2021 tot april 2022. Voordat de aannemer start met fase 3 volgt er opnieuw een informatiebijeenkomst.

Voorbereidende maatregelen

De komende tijd vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. U kunt mensen met peilstokken in het water zien die meetwerkzaamheden uitvoeren. De firma Eyefly B.V. vliegt met een drone met camera over het gebied om de geografische gegevens en de algehele staat vast te leggen. De hinder voor de omgeving en het vaarverkeer is minimaal.

Waarom baggeren

Sinds de jaren ’70 is er nagenoeg niet meer gebaggerd. De werkzaamheden zijn nodig om de vaarweg voldoende diep te houden. Ook kan er meer water door de GHIJ stromen. Hierdoor is de afvoer van water in natte perioden en de aanvoer van water in droge perioden gewaarborgd, net als de aanvoer van zoet water naar West-Nederland tijdens extreme droogte. 

Meer informatie 

Meer informatie over het baggeren en andere projecten in en langs de GHIJ vindt u op de site van het waterschap, www.hdsr.nl/ghij . Op die pagina kunt u zich ook abonneren op de elektronische nieuwsbrief om op de hoogte te blijven  van de werkzaamheden. 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022