StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:04-10-2020
Bijgewerkt op:04-10-2020 14:34

Handtekeningen verzamelen: Provincie en regio U10 werken samen aan beter regionaal fietsnetwerk

Bron: gemeente Montfoort
    

De provincie Utrecht en de regio U10 maken een ‘pedaal’slag in het verbeteren van regionale fietsroutes. De U10-gemeenten, De Ronde Venen, Lopik, Montfoort en Oudewater hebben tot en met 2023 ruim 50 fietsprojecten op de agenda staan om het regionaal fietsnetwerk te verbeteren, variërend van de aanleg van fietsstraten tot het aanpakken van onveilige verkeerssituaties. De provincie Utrecht wil de gemeenten daarbij financieel en praktisch ondersteunen. Vandaag fietst de fietskoerier de provincie en gemeenten af om de handtekeningen te verzamelen. 

De komende jaren investeert de provincie 47 miljoen euro in bijdragen aan gemeenten voor regionale fietsroutes en snelfietsroutes. Een flink deel daarvan is voor verbeteringen in U10-gemeenten. In een intentieovereenkomst geven de gemeenten aan met welke projecten zij graag aan de slag willen en de provincie op haar beurt hoe zij de gemeenten daarbij wil ondersteunen. Dit geeft beide partijen duidelijkheid welke projecten opgepakt kunnen worden. Hiervoor is inmiddels een prioriteitenlijst gemaakt. ‘Samen hebben we forse fietsambities en het geld om te investeren. Dat is fijn, juist in deze tijd. Voor het eerst zijn er zelfs meer plannen dan we nu aan kunnen. Dat toont het enthousiasme bij gemeenten en helpt om serieuze stappen te zetten,’ aldus gedeputeerde mobiliteit Arne Schaddelee. Wethouder Peter Bekker (IJsselstein), voorzitter van het onderwerp fiets bij de U10-regio: ’Fietsen is gezond en bevordert de mobiliteit. Wij willen graag dat mensen vaker voor de fiets kiezen. Wij moeten dan zorgen dat de keuze voor de fiets aantrekkelijk is. En een fietsroute stopt niet bij de gemeentegrens. Hoe kort of hoe lang een fietstocht ook is, wij kunnen de fietsers met een regionaal fietsnetwerk faciliteren en stimuleren’.
 

Fietsstraat Nieuwegein Houten
Een recent voorbeeld van de samenwerking tussen gemeenten en provincie is het verbeteren van de fietsroute over de Overeindseweg-Heemsteedseweg-Koppeldijk. De gemeenten Nieuwegein en Houten hebben hier met een bijdrage van de provincie gezamenlijk een fietsstraat gerealiseerd, waarmee de fietsroute van Nieuwegein richting Utrecht Science Park is verbeterd.

U10 

In de netwerkorganisatie U10 dragen twaalf Utrechtse gemeenten zorg voor het behoud en verdere versterking van de kwaliteiten van de regio. Dit zijn de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Aan het programma Fiets doen ook de gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort en Oudewater mee.

Fietskoerier Sjoerd fietst de provincie en gemeenten af om de handtekeningen op te halen. Locatie: Nieuwe fietsstraat Nieuwegein Houten.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022