StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:31-03-2020
Bijgewerkt op:31-03-2020 21:50

Bericht van burgemeester Van Hartskamp

Bron: gemeente Montfoort
    

Beste inwoners en ondernemers van Montfoort en Linschoten,

Vorige week zondag werd ik door de GGD geïnformeerd over de eerste besmetting met het Coronavirus in onze gemeente en inmiddels zijn er meerdere gevolgd. We leven intens mee met deze inwoners en hun familie en hopen op een spoedig herstel. Het was helaas te verwachten; ook inwoners in onze gemeente raken besmet. Het formele aantal besmettingen is overigens geen goede graadmeter voor het totaal aantal besmettingen. Zo wordt niet meer iedereen met klachten getest. Dit is ook de reden waarom de GGD heeft aangegeven het aantal besmettingen in onze regio niet meer te delen.

Alle maatregelen beïnvloeden ons leven zeer. Kinderen krijgen thuis les en veel ouders werken thuis of zijn elders hard nodig. Een lastige combinatie die best spanning kan opleveren. Ook onze ouderen hebben het zwaar. Afgelopen maandag fietste ik in Linschoten langs De Lindescote en zag een vrouw buiten zwaaien naar, zo hoorde ik later, haar schoonmoeder. Ik sprak haar aan en ze vertelde dat alleen haar man naar binnen kon gaan. Slechts één bezoeker per inwoner. Gelukkig maar dat haar man die middag nog op bezoek was geweest bij zijn moeder: ‘s avonds werd duidelijk dat er vanaf dat moment helemaal geen bezoek meer mocht plaats vinden. Dat doet pijn.

We denken aan ondernemers die hun omzet zien verdampen, of bijvoorbeeld onze horeca-ondernemers die hun zaak zelfs moeten sluiten. En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Creativiteit wordt aangewend om de financiële schade te beperken. Het geeft allemaal veel onzekerheid, ook voor de werknemers.

Kortom, deze crisis raakt ons allemaal op alle fronten. Reden te meer om naar elkaar uit te kijken en met elkaar de schouders er onder te zetten. Vaak staan we machteloos. Dat is nu niet het geval, want iedereen kan iets doen. Namelijk: blijf zoveel mogelijk thuis en neem de regels in acht. Vooral ook een oproep naar onze jongeren. Ik zie nog teveel jongeren die in hun jeugdige overmoed nonchalant gedrag vertonen of zelfs niet aanspreekbaar zijn op hun gedrag en in groepjes blijven rondhangen. Doe dat niet.  

Laten we voor elkaar zorgen en naar elkaar uitkijken. Wij staan voor u klaar en samen komen we hier doorheen.

Petra van Hartskamp
Burgemeester

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023