StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:19-03-2020
Bijgewerkt op:19-03-2020 21:34

Coronavirus: actuele informatie

Bron: gemeente Montfoort
    

Hier leest u de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus.

Donderdag 19 maart
Tijdelijke ondersteuning ondernemers 
Om naast onze gezondheid ook onze banen te beschermen heeft het kabinet besloten om ondernemers en werkgevers te ondersteunen. Dit doen ze via een pakket van nieuwe maatregelen voor banen en economie. Hieronder hebben wij de belangrijkste informatie voor de ondernemers en zzp’ers op een rij gezet. 

Fermwerk
Ferm Werk heeft de extra steun maatregelen van het kabinet geanalyseerd en voor uitvoering klaar gezet. De Bijzondere Bijstand voor Zelfstandigen kan u ondersteuning bieden bij het draaiende houden van uw bedrijf. Aanmelden voor deze regeling kan via de website van Fermwerk. Kijk voor meer informatie over deze regeling en de voorwaarden op de website van Fermwerk .
 
KvK
Er is een landelijk telefoonnummer opengesteld voor ondernemers: 0800 – 2117. Bij het Coronaloket van de KvK kunt u terecht met vragen over de impact van het coronavirus op uw bedrijf.
 
Rijksoverheid
Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp'ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Lees op de website van Rijksoverheid alles over de maatregelen. Ook kunt u kijken bij de veelgestelde vragen over coronavirus voor werkgevers en ondernemers.
 
Belastingdienst
Betalingsproblemen door coronavirus? Uitstel van betaling mogelijk voor ondernemers inclusief zzp'ers. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst. 
Donderdag 19 maart
Hulp aan scholen, bso’s en ouders rondom dagelijkse beweging kinderen
De isolerende maatregelen die landelijk zijn ingezet hebben (veel) effect op het onderwijs en de sportverenigingen. Ondanks de drempels is het ontzettend belangrijk binnen deze context zo veel mogelijk in beweging te blijven. De directies van de Montfoortse basisscholen zijn afgelopen week in spoedoverleg zijn gegaan met de bso-organisaties en Buurtsportcoach. Uitkomst is een online aanbod via Lessenplan. De Montfoortse scholen en BSO-organisatie kunnen via dat platform nu inloggen en een laagdrempelig aanbod aan lessen voor kleine groepen gebruiken.

Kinderen thuis
Ook voor kinderen thuis is het belangrijk beweegmomenten te houden. Voor deze groep wordt om de dag een nieuwe uitdaging geplaatst: ‘Lockdown Challenges’. Je volgt de challenges via: www.lessenplan.nl/lockdown-challenge. Wil je nog meer oefeningen doen, vraag bij jouw basisschool de gratis inloggegevens aan zodat je ook thuis in beweging kunt blijven!

Donderdag 19 maart
Informatie voor ondernemers BSR
De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers. Veel ondernemers hebben BSR gevraagd om uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen en/of waterschapsbelasting. BRS komt graag tegemoet aan de vraag van die betreffende ondernemers. Lees meer hierover op de website van de BSR.

Woensdag 18 maart
De overheid heeft een reeks maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Overtreding van de maatregelen is strafbaar. Om de maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht een noodverordening ingesteld.

Maatregelen
Alle bijeenkomsten en evenementen met meer dan honderd mensen zijn afgelast. Daarnaast zijn alle scholen, eet- en drinkgelegenheden, coffeeshops, sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksclubs gesloten. Afhalen bij coffeeshops en eetgelegenheden is wel toegestaan. De gemeente vertrouwt erop dat iedereen deze aanwijzingen opvolgt. Dit is in het belang van de gezondheid van ons allemaal. Gemeentelijke toezichthouders handhaven deze maatregelen. Eerst door middel van een gesprek met de overtreder of degene die aanstalten maakt een overtreding te begaan. Als dat niet werkt, neemt de overheid maatregelen.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023