StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:16-03-2020
Bijgewerkt op:16-03-2020 20:56

Coronavirus: actuele informatie 16 maart

Bron: gemeente Montfoort
    

Hier leest u de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus.

Bericht van burgemeester Van Hartskamp, aan alle inwoners en ondernemers

Beste inwoners en ondernemers van Montfoort en Linschoten

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. Het is heel onwerkelijk, wat er om ons heen gebeurt. De ontwikkelingen volgen elkaar in een uitermate snel tempo op. En terwijl ik deze woorden op papier zet, op maandagmiddag, kan de kennis van nu over een paar uur al weer achterhaald zijn. Zo snel gaan de ontwikkelingen.

Er wordt een groot beroep gedaan op ons allen. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen en ook nodig om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De impact op u, als inwoner, zal ongetwijfeld groot zijn. Dat realiseer ik mij. Scholen zijn gesloten, de bijeenkomsten van de SWOM zijn geannuleerd, noem maar op. Het is echter van groot gelang dat we ons allemaal aan de maatregelen en aanwijzingen houden en dat we onszelf verantwoordelijk voelen. Er zijn veel medewerkers in cruciale beroepen, waaronder medewerkers in de zorg, die voor een zware taak staan. Die hebben onze hulp hard nodig.

Ik doe dan ook een beroep op u. Laten we met elkaar er alles aan doen om de gevolgen van de coronacrisis tot een minimum te houden. Volg de richtlijnen van de landelijke overheid als het gaat om vermijden van sociale contacten en hygiëne.

Goed is overigens wel om te zien dat er door velen van u hiernaar wordt gehandeld. Ook zie ik heel wat initiatieven om elkaar te helpen. Inwoners bundelen de krachten. Zo ken ik u. Dat is fijn om te zien, want we hebben elkaar echt nodig. Maar nogmaals, let daarbij wel op dat het aantal fysieke contactmomenten zo beperkt mogelijk dient te blijven. Mocht u zich zorgen maken om mensen in uw omgeving, schroom ook niet om contact met ons op te nemen.

Ik heb het volle vertrouwen dat u het hoofd koel houdt, de maatregelen in acht neemt en verstandige beslissingen neemt. Weet dat ook dit uiteindelijk voorbij zal gaan.

Laten we voor elkaar zorgen en naar elkaar uitkijken. Wij staan voor u klaar en samen komen wij hier doorheen.

Met vriendelijke groet,

Petra van Hartskamp
Burgemeester

Maandag 16 maart
Ook in onze gemeentelijke organisatie houden wij ons aan de landelijke richtlijnen. Zo moeten medewerkers zoveel mogelijk thuis werken. De dienstverlening van de gemeente Montfoort blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven, maar wel voeren wij ons werk op aangepaste wijze uit. Het Huis van Montfoort is open. Wel maken we vanwege het coronavirus aanpassingen. We volgen de richtlijnen van de landelijke overheid.

Hebt u een afspraak bij de gemeente?
Gemeente Montfoort werkt al enige tijd op afspraak. Op dit moment nemen onze medewerkers contact op met mensen die een afspraak hebben staan en proberen zij die, waar mogelijk, te verzetten. Heeft u een afspraak en bent u niet gebeld? Annuleer dan zelf uw afspraak of neem bij spoed contact op met het telefoonnummer 0348-476400. Wij vragen u niet te komen als u klachten heeft als verkoudheid, hoesten, al dan niet in combinatie met koorts.

Nieuwe afspraak maken?
We zijn op dit moment aan het kijken in hoeverre het Huis van Montfoort volgens reguliere tijden geopend kan blijven (9.00 tot 17.00 uur) de komende dagen. Zodra we daarover meer weten, communiceren wij dat via de website en social media. Sowieso zijn er momenteel al minder beschikbare afspraakmomenten. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft.

Spoedafspraken
Langskomen is alleen mogelijk na telefonisch overleg met Burgerzaken. Voor dringende vragen over identiteitsbewijzen, rijbewijzen, verhuizingen, geboorten, overlijden en huwelijken/geregistreerd partnerschappen kunt u het best een e-mail sturen naar kcc@montfoort.nl. Of bel: 0348-476400.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023