StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:13-03-2020
Bijgewerkt op:13-03-2020 16:10

Actuele informatie over corona virus

Bron: gemeente Montfoort
    

Donderdag 12 maart is er een persconferentie geweest over het coronavirus en daaruit zijn nieuwe maatregelen gekomen die voor het hele land gelden. Deze maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. 

Deze maatregelen vindt u op

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland

We kunnen ons voorstellen dat u tal van vragen heeft of meer informatie wilt. Het belangrijkste is dat we de nieuwe extra maatregelen opvolgen en ernaar handelen. Als gemeente volgen we de adviezen van RIVM en GGD, ook op het gebied van communicatie.

Nu zijn er natuurlijk kleinschalige lokale activiteiten waarvan de organisatoren zich afvragen of zij het moeten laten doorgaan. We vragen u een goede afweging te maken. Zo adviseren wij u om een evenement of activiteit die niet strikt noodzakelijk is, niet te laten doorgaan. En laat u niet leiden door het cijfer ‘100’ personen dat als norm wordt genoemd; 20 of 30 mensen in een kleine ruimte kan ook niet wenselijk zijn. Deze afweging kan lastig zijn, we kunnen u hierbij helpen. In dringende gevallen zijn we bereikbaar op telefoonnummer 0348 476465.

Voor ons betekent het onder andere dat we voorlopig (informatie) bijeenkomsten, zoals de voor 23 en 24 maart geplande bijeenkomsten over de omgevingswet, gaan annuleren. Ook voor ons geldt: is het niet strikt noodzakelijk, dan doen we het niet. We begrijpen goed dat deze situatie voor iedereen heel vervelend is. Uw leven en dat van uw omgeving wordt toch een beetje op z’n kop gezet. Laten we proberen zoveel mogelijk het hoofd koel te houden en de rust te bewaren. Alleen door samen op te trekken en ons allemaal aan de maatregelen en adviezen te houden, kunnen we proberen verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Laten we het samen doen!   

Zoals gezegd volgen we als gemeente de richtlijnen en informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Utrecht.

RIVM
Op de website van het RIVM vindt u een actuele lijst met vragen en antwoorden. Die lijst wordt dagelijks aangevuld. Hier leest u bijvoorbeeld wat u kunt doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

GGD
Vragen over het coronavirus kunt u stellen aan de GGD voor de regio Utrecht. Veel antwoorden kunt u al vinden op de website van de GGD regio Utrecht.

Huisarts
Hebt u gezondheidsklachten? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met uw huisarts.

Publieksinformatienummer 
Nog vragen over het coronavirus? Bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351. Deze lijn is dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur.

Gemeentelijk noodnummer
In dringende gevallen is de gemeente bereikbaar op 0348 476465.

Ongetwijfeld volgen er regelmatig updates met meer informatie. Dan passen we uiteraard deze pagina aan. 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023